Новий “Синій кит”: батьки б’ють на сполох через смертельно небезпечну гру у мережі

Новий “Синій кит”: батьки б’ють на сполох через смертельно небезпечну гру у мережі
В інтернеті поширюється нова небезпечна гра, яку вже порівнюють зі скандально відомою грою “Синій кит”, яка підштовхує підлітків до суїциду.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА. Але якщо творці “Синього кита” використовували соцмережу ВКонтакте, то нова гра підстерігає користувачів WhatsApp. Суть її в тому, що в контактах з’являється користувач на ім’я MOMO, який надсилає страшні картинки і змушує здійснювати жорстокі дії.

Якщо ж людина відмовляється це робити, йому починають погрожувати.

Крім картинок, які розсилають учасникам, виділяється також зображення, яке стоїть на аватарці MOMO. Це фото скульптури, створеної компанією Link Factory і вперше була виставлена в галереї жахів Vanilla Gallery в 2016 році.

Скульптура зображує моторошний бюст істоти, схожої на жінку, з виряченими очима і гротескною усмішкою, на пташиних лапах. Це робота японського художника Мідорі Хаясі, який ніяк не пов’язаний з грою MOMO.

Про небезпеку гри вже заявила влада Мексики. Так, співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю мексиканського штату Табаско зазначили, що серед користувачів, що спілкуються з МОМО, підвищений ризик самогубства.

“Ця проблема серед молоді та неповнолітніх полягає в тому, що злочинці можуть використовувати гру для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, залякування, вимагання та виникнення фізичних і психологічних розладів, таких як неспокій, депресія і безсоння”, – розповіли у відділі.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення