Проща для родин загиблих атовців зібрала на Кременеччині людей з усієї України


У цьому місці пахне чебрецем і смутком, там, на фоні мальовничої природи надто контрастно видно та відчувається біль. Там важко бути емоційно. Усвідомлення того, що біль, який тебе лиш торкнувся, з цими людьми назавжди, ще довго не даватиме спокою…
 останній день Всеукраїнської прощі для родин загиблих військовослужбовців, у с. Лішня на Кременеччині, у каплиці-пантеоні Героям АТО відбулася архієрейська літургія, яку очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Нестор. Після літургії владика Нестор разом із духовенством відслужив водосвятний молебень і заупокійну литію за бійців, котрі загинули у визвольних змаганнях, Другій світовій війні та війні з російським агресором на Донбасі.

Впродовж трьох днів, 5-7 серпня, на Кременеччині вшановували пам'ять загиблих військовослужбовців – учасників АТО. З ініціативи протоієрея Андрія Любуня – настоятеля парафій Вознесіння Господнього у Великій Іловиці на Шумщині та святого великомученика Димитрія Солунського у Лішні Кременецького району зібралися понад близько 200 представників родин загиблих. Здебільшого це матері та дружини військових, котрих втратили у війні.

Значну частину організації прощі, за особистої підтримки міського голови Олексія Ковальчука, узяла на себе Кременецька міська рада.

У день вшанування ікони Божої Матері Почаївської на Кременеччину з різних куточків України прибули родини загиблих захисників: Чернігова, Дніпра, Волині, Франківщини, Львівщини, Харкова, Чернівців, Рівненщини. 

Перш за все захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Адже для них важливо, аби наших спільних захисників, а їх рідних пам’ятали.

По приїзду учасники Прощі зупинилися у гуртожитках Кременецького лісотехнічного коледжу, що у мальовничому куточку села Білокриниця.

У ці три дні родини захисників могли не лише надавати підтримку одні одним, а й отримати її від інших. Вони мали чудову нагоду відвідати визначні історичні пам’ятки Тернопільщини, популярні туристичні місця. Зокрема побували у Кременці на Замковій горі, у Вишневецькому палаці, Збаразькому замку, штабі-музеї УПА у с. Антонівці та на батьківщині преподобного Амфілохія Почаївського у с. Мала Іловиця, що на Шумщині. Також прочани брали участь у майстер-класах та конкурсах, які для них влаштували організатори. Це дало можливість принаймні на мить відволіктися від спільного горя – назавжди втрачених рідних.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення