Найбільше безробітних селян по області у Кременецькому районі

Тернопільщина – аграрна область, де у селах проживає понад 55 відсотків населення. А в більшості районів жителі сіл складають понад 70 відсотків. Відтак, актуальною є проблема зайнятості селян.

За словами директора обласного центру зайнятості Василя Олещука, протягом січня-червня цього року послугами служби зайнятості скористались майже 18 тисяч безробітних, із них 57,5 відсотків – жителі сільської місцевості. Найбільше, майже по тисячі безробітних, було зареєстровано у Гусятинському та Кременецькому районах.
Заступник директора ОЦЗ Олександра Островська додала, що за сприяння обласної служби зайнятості було працевлаштовано 7,5 тисяч жителів сіл, частина з них – на нові робочі місця із виплатою роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску. Семеро – отримали одноразову допомогу з безробіття для організації підприємницької діяльності. 255 жителів сіл брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. 500 безробітних селян – проходили професійне навчання, 455 завершили профпідготовку, після якої 98 відсотків працевлаштовані.
На 1 липня 2018 року статус безробітного мали 4,5 тисяч сільських мешканців (56 відсотків від загальної чисельності безробітних), для яких продовжується пошук роботи. На цю дату актуальними були 2693 вакансії, із них 1230 – роботодавці запропонували у сільській місцевості.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення