Чому українці більше не хочуть працювати на полуничних плантаціях у Польщі

"Тут пішла хвиля, що в Польщі не вистачає збирачів полуниці. Зазвичай на цю поденну роботу приїжджали українці, і ніколи не було проблем."
Про це у Facebook пише президент Міжнародної корпорації «Гранд», голова Всенародного конкурсу «Бренд року України», підприємець, письменник Володимир Співаковський.
Люди збирали полуницю, їм поляки платили хороші гроші, люди гроші переводили або привозили додому на Батьківщину, в Україну, і все йшло своєю чергою. Але не тут-то було.
Про цю супер вигідною Бізнес Нішу дізналися наші бізнесмени. Вони купили або взяли в оренду у поляків землі з плантаціями полуниці, і вирішили, що прихопити собі менше, ніж 300% прибутку, - не солідно. Не по-пацанськи.
І стали платити нашим людям копійки. А хто ж на копійки поїде? І ось агро-сутенери забили в дзвони на сполох, що нікому збирати полуницю.
Але ж і рабами наші селяни, і тим більше інтелігенти, які виявилися тимчасово без роботи вдома, бути не хочуть. До речі, це до питання про майбутній продаж наших сільгосп земель. Диявол криється в полуниці.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення