Мешканка Кременеччини відзначила столітній ювілей

12 червня на столітній ювілей Глікерії Калинівни Соломон із Куликова  прийшла не тільки родина. Для села це подія. У сто років жінка ще куховарить, порається на городі та займається домашніми справами - пише kremenets.city
Разом із чоловіком вона народила і виховала дочку Ганну. Донька померла дев’ять років тому. Проте зараз Глікерія почувається щасливою бабусею і прапрабабусею. Вона має двох онуків, троє правнуки та двох праправнуків. Ще донедавна жінка відвідувала місцевий сільський храм у Куликові.
Родом ювілярка із села Савчиці. Із навчанням у школі не склалося. 
"З мене вийшов такий "грамотєй", що читати змушена по буквах. Хоча мій дуже добрий і шанований мною та людьми чоловік Костянтин Миколайович, з яким я прожила 72 роки і який відійшов у Царство Небесне 10 років тому, багато різних газет, книжок мені читав, історико-культурних подій розповідав", — каже Глікерія Соломон.
Ця непосидюча жінка  до і після виходу на заслужений відпочинок працювала в рільничій бригаді місцевого колгоспу, і особливо викладалася під час садіння, збирання та тюкування тютюну. Під час Другої світової війни шила кожухи, спідниці, блузки, потім в’язала. Готувала по весіллях. Її шанують люди у селі.
"Якщо ми запросимо Бога в своє серце, він зробить наше життя потрібним і корисним. І при цьому дуже важливо, аби людські стосунки були побудовані на любові і взаєморозумінні", — каже Глікерія Соломон.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення