У Кременці покажуть правду про євреїв

Мешканці лише семи міст України, серед яких і кременчани, матимуть можливість відвідати пересувну виставку «Спогади про спогади».
Відбуватимуться захід у рамках проекту «Вчимося пам’ятати». Це німецько-український громадянський проект, спрямований на розробку матеріалів та форматів для єврейської меморіальної роботи - пише Терен.
У проекті зібрана інформація з семи міст України. Окрім Кременця до переліку увійшли Київ, Львів, Вінниця, Ужгород, Кременчук, Рівне, Житомир. Виставка присвячена історії Голокосту, єврейській історії в цих містах. Основою виставки є спогади очевидців.
Побачити цікаві та цінні експонати можна буде з 7 липня у виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею.
– У перспективі створення фільму та віртуального гіда по місту. Історичні пам’ятки Кременця, пов’язані з історією місцевого єврейського населення, є унікальними. Єврейське кладовище, численні старовинні будівлі та назви вулиць повертають у «єврейські часи», коли громада Кременця була чисельною. У рамках проекту «Вчимося пам’ятати» місцеві активісти, історики та вчителі ініціюють створення мапи міста з позначеннями пам’ятних місць, – розповіла координатор проекту в Україні Анна Бережна.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення