Що чекає гостей на святі Кременецького замку?

Урочистості до свята замку в Кременці планували провести ще 20 травня, але через те, що дата збіглася з Днем пам’яті жертв політичних репресій, організатори вирішили перенести на 3 червня.
Окрім того, захід стане подією, яка відкриє туристичний сезон регіону. Паралельно у місті відбудеться обласний конкурс танців Bona Dance, де побачите хореографічну майстерність дітей Тернопільщини.
Святкові заходи Кременця пройдуть на Замковій горі, яка скромно височіє над містом. Зокрема, варта уваги костюмована коронація князя Галицько-Волинської держави Данила Галицького. Возвеличили його до такого титулу ще 765 років тому. Також проведуть концерт аматорських колективів району та міста, влаштують виставки творчих робіт народних майстрів та стрілецької зброї, з якої дозволять навіть постріляти.
Діти зможуть повеселитись, стрибаючи на батуті та смакуючи солодкою ватою, яка так і тане в роті. У фуд-зоні почастують булочками, ход-догами, гарячим шашликом та пловом і це не весь перелік смачненького на святі.
А на майстер-класах навчитесь плести ляльку-мотанку й виготовляти сувеніри з соломи.
Окрім руїн замку, у місті  можна відвідати споруди колишньої Василіянської обителі XVII століття – сьогодні це Богоявленський монастир із собором та дзвіницею. Цікава своєю архітектурою базиліка святих Ігнатія Лойоли і Станіслава Костки, колишній Колегіум єзуїтів. Не можна оминути і палац Кароліни Дзембовської, збудований у стилі класицизму ще в першій половині XVIII століття. А Кременецький ботанічний сад, де зростають рідкісна сосна канадська та азалія понтійська, є одним із найстаріших в Україні.
Зупинитись на ніч запропонують у готелі "Калина" за 340 гривень у номері на двох або в "Панорамі" - за 550. Перекусити в центрі можна в кав’ярні "Старий дворик", що на площі перед Преображенським собором. Заклад оформлений під давнину і має літню терасу.
Джерело: zruchno.travel

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення