Жителі району! Управління соціального захисту населення Кременецької райдержадміністрації інформує

З 1 травня 2018 року необхідно подати нові заяви і декларації та передбачено призначення субсидії.
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 ”Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 28 грудня 2016 р. № 1022” затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій та передбачено, що:
з 1 травня 2018 року необхідно подати нові заяви і декларації та передбачено призначення субсидії на наступний період лише на підставі нових заяв і декларацій таким категоріям осіб:
1.  внутрішньо переміщеним особам;
2. особам, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (якщо чоловік (дружина) отримувача субсидії або осіб, з урахуванням яких призначалась субсидія, зареєстровані за іншою адресою). При визначені осіб, які належать до членів сім’ї, слід керуватись нормами ст. 3 Сімейного КУ. Тобто, під час призначення субсидії враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім’ї, у разі реєстрації (фактичного проживання ) за іншою адресою. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються;
3.  орендарям житлових будівель(будинків);
4.  домогосподарствам, яким у попередньому періоді призначено субсидію за рішенням комісії   без урахування окремих осіб із числа зареєстрованих;
5.  сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї. 
Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів проінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про обставини для перерахунку призначеної житлової субсидії, зокрема про:
- зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа — членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;
-  зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;
-  зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
-  будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда, транспортних засобів, одержаних безоплатно чи придбаних на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення);
-  у разі купівлі (або набуття права власності іншим законним способом) житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис.грн.. Вказані умови також поширюються на членів сім’ї особи зі складу домогосподарства, яке звернулося за призначенням субсидії. 
У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація.
Увага! Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру. У разі неповідомлення про вказані зміни надання субсидії припиняється, сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається до бюджету.
За консультаціями звертатись за телефоном “гарячої лінії” управління - 2 15 71.
Управління соціального захисту населення 
Кременецької райдержадміністрації 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення