Ученицю вигнали зі ЗНО через телефон. Тепер в її атестаті буде 1 бал з математики

На Тернопільщині в учениці під час здачі ЗНО з математики, яке здавали 22 травня, помітили мобільний телефон. Телефон забрали, а для дівчини оцінювання завершилось.

Звідки учениця і у якій саме школі вона здавала ЗНО, організатори проведення ЗНО не кажуть. 
За правилами ЗНО мобільні пристрої не можна використовувати під час тестування.
- Такий випадок був, підтверджую. Де це було, сказати не можу. Це вже відбулось, дитина напевно не зрозуміла всієї відповідальності, - каже заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти, відповідальний за організацію ЗНО в Тернопільській області Юрій Шайнюк. - Вона ще має здавати ЗНО з інших предметів. Обов'язкове тестування з української мови та літератури, а математика  - це більше профільний предмет.  Якщо учениця здасть ЗНО з біології та хімії, то має шанс поступити у медичний університет і бути хорошим лікарем. 
Атестат ця учениця отримає, але у ньому стоятиме 1 бал з математики. 
 Більше таких випадків не було і сподіваюсь, що не буде, - додає Юрій Шайнюк. - Бо це буде наукою для інших. Загалом, тестування пройшло відповідно до регламенту роботи пункту тестування. А на 2 290 осіб одне порушення - це не показник. 
Загалом в Тернопільській області було 9 пунктів тестування: в Тернополі, Кременці та в Чорткові. У тестуванні з математики взяло участь 2 152 особи, зареєструвалося 2 290. Всі пункти почали працювати вчасно.
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення