Через ремонт школи почаївські старшокласники вже рік вчаться за партами першачків 📹

За парти, з яких визирають коліна, ледь вміщаються почаївські старшокласники. У таких спартанських умовах вже рік навчаються діти з усього міста.
Понад тисячу учнів тісниться у маленькому приміщенні початкової школи, заради ремонту сусіднього корпусу. Його мали зроби за два місця, до державних грошей зібрали й батьківську частку, а поліпшення умов немає інформує mediator.te.ua.
– Парти дуже не зручні. Тут важко писати, вони занизькі. А ще неможливо рівно сидіти, бо гострі стільці, – розповідає учень 6-го класу Захар Гусак.
Почаївській школі понад 60 років. Досі класи батьки ремонтували самотужки. Допомоги у влади попросили, коли почав протікати дах, тоді з міського бюджету виділили майже півтора мільйона.
– Всі ремонти у класах, парти, вікна ми раніше купували самотужки. Проте коли місто перейшло в об’єднану громаду, нам виділили кошти на перекриття даху. Ми згодні були потерпіти кілька місяців, поки ці роботи тривають. Але пройшло вже стільки часу і ми не бачимо жодних результатів. Готова лише частинка даху, – каже мама учениці 5-го класу пані Лариса.
Аби подивитись на якому етапі  ремонт у старому корпусі до школи прийшло понад півсотні батьків. Якість робіт вирішили перевірили самостійно. Але щоб відкрити приміщення – довелося викликати поліцію. Врешті зайшовши до відремонтованої школи, було шоковані побаченим.
– Тут потріскані стелі, грибок, побиті вікна і обшарпані підвіконники. Як можна одне ремонтувати, а інше так знищити. Це все ж куплене на батьківські гроші, – коментує побачене батько школяра пан Іван.  

Директорка пояснює: зробили все, на що вистачило коштів.

– Нам виділили кошти на частину даху і електропроводку. Але коли почали робити покрівлю, побачили багато прогнилих балок. Вирішили доремонтувати дах, а тоді взятися за інші роботи. Тепер чекаємо наступного засідання сесії міської ради, аби нам виділили додаткові кошти, – розповідає директор школи Варвара Кухаревич.
Про потребу у ремонті єдиної школи – місцеві чиновники в курсі. На зустріч з батьками прийшли і пообіцяли  виділити ще 600 тисяч гривень, аби завершити почате.
– Знаємо про всі затримки, але зараз шукаємо можливість щоб закінчити ремонт і з 1 вересня діти вчилися у нових класах, – каже міський голова Почаєва Василь Бойко.
Втім  батьки переконані ремонт затягнувся через бездіяльність директора. Тому збирають підписи на її звільнення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення