Експерти мають сказати, чи підозрювана у вбивстві студентки у Кременці має психічні розлади

Дівчина, яку підозрюють у вбивстві однолітки у Кременці, на момент вбивства була п'яною. Відтак тепер у слідчих виникли питання щодо того, чи не має підозрювана  психічних розладів через вживання алкоголю та чи є осудною або обмежено осудною. 

Для отримання відповідей на ці питання фахівці проведуть амбулаторну судово-психіатричну експертизу. Експерти мають сказати, чи хворіла підозрювана психічними захворюваннями на момент вчинення їй інкримінованого злочину, чи могла усвідомлювати свої дії, чи хворіє зараз, чи перебувала на момент вчинення злочину у стані фізіологічного афекту та ін. Про це йдеться в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду від 14 травня, якою слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого у кримінальному провадженні про проведення такої експертизи. 
Судово-психіатрична експертиза — не єдина експертиза, яка має відповіти на питання про психічний стан дівчини. Кількома днями раніше, 11 травня, суд задовольнив клопотання слідчого про проведення психіатрично-наркологічної експертизи. Відповідно до цієї ухвали, експерти обласного наркологічного диспансеру мають сказати, чи хворіє підозрювана наркоманією або хронічним алкоголізмом, чи потребує примусового лікування та ін. 
Нагадаємо, 5 травня у Кременці на вул. Сичівка трапилося жорстоке вбивство. 19-річна Діана С., повернувшись у своє помешкання, застала там свого знайомого із невідомою їй раніше дівчиною. Тож кинулась з'ясовувати стосунки з хлопцем, однак той відмовився розмовляти і залишив дівчат наодинці. Це розізлило першу і вона почала бити непрохану гостю спочатку металевою трубою, потім совковою лопатою та вилами. Усі удари наносила в область голови та тулуба. Розправившись із непроханою гостею, викликала поліцію. Наразі дівчина перебуває “за гратами” — суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
Підозрювана, як ми писали раніше, родом з Чорткова. До Кременця дівчина переїхала  до мами у 2014 році. Остання оселилась там із співмешканцем після чергової "відсидки" за крадіжки. Утім у 2016 році Діана отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування, оскільки матір знову попалась на крадіжці і загриміла у в'язницю.  До слова, того ж 2016 року, ще непонолітня Діана С.  двічі притягувалась до адмінвідповідальності за розпивання алкоголю у невстановлених для цього місцях
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення