Коли відремонтують підпірну стіну по вулиці Дубенській у Кременці

Підпірна стіна, що по вулиці Дубенській у Кременці, обвалилася вже вдруге. Кажуть, все тому, що стіна давня, збудована понад п'ятдесят років тому
- пише kremenets.city. А перший обвал стався минулого року. Тоді провели ремонтні роботи. Тепер стіна зрушилась у іншому місці. Комунальники встановили попереджувальні знаки.
“Дана підпірна стіна затримує масу землі.  Першопричиною її обвалу, вважаємо її вік, різкі перепади температур та дію атмосферних опадів”, - каже заступник міського голови Володимир Шевчук, до якого звернулися за коментарем.
Розповідає,  що за всі роки капітальних ремонтів цієї стіни не проводили.

Коли відремонтують підпірну стіну

Минулорічний ремонт 30-метрової ділянки цієї  стіни обійшовся в понад 90 тисяч гривень.
“До цієї вартості увійшли проведення експертизи, кошторисної документації, авторський нагляд, технагляд та інші роботи”, - каже Володимир Шевчук.
До цього, кажуть у міській раді, що вживали заходів, щоб її укріпити. За порадою екологів засадили козацький ялівець, а трохи вище катальпи.  Кажуть, що посадити дерева з більш потужною кореневою системою небезпечно.
"Так, з одного боку, це допоможе утримати стіну, а з іншого – якщо буде буревій і виломить таке дерево, матимемо негативні наслідки", - зазначає Володимир Шевчук.  
І додає, якщо вживати заходів самовільно, то це може дати зворотну реакцію і спричинити  ще один обвал.
Про те у скільки обійдеться ремонт нової ділянки стіни, говорить, що невідомо. Посадовець зазначив, що на апаратній нараді прийняли рішення про виготовлення документації, а далі розрахують усі витрати.  
“Ця стіна потребує капітального ремонту. Якщо дозволить міський бюджет, то відремонтувати вдасться протягом літа”, - каже заступник.
Катерина Зуб журналіст kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення