Класичний рецепт паски: інгредієнти та ціни

Великдень у 2018 році випадає на 8 квітня, а це значить, що вже треба скуповувати продукти для святкового столу.

Паска є головною традиційною стравою на Великдень. Християни вірять, що, готуючи великодній хліб, слід відкинути всі погані думки і запастись хорошим настроєм – тоді паска точно вдасться, пише Доба.

Класичний рецепт паски

Інгредієнти - молоко – 500 мл; - сухі дріжджі – 11 г (або звичайні – 50-60 г); - борошно – 1-1,3 кг; - яйця – 6 шт.; - вершкове або маргарин – 200 г; - цукор – 250-300 г; - роздинки – 300 г; - ванільний цукор – 1 ч. л. - дрібка солі. Для глазурі: – 2 білки; – 100 г цукру.

Як приготувати тісто для паски

Підігрійте молоко. У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте 500 г борошна, добре розмішайте. Покладіть у тепле місце і накрийте рушником. Зачекайте близько 20 хвилин, щоб опара збільшилася вдвічі.
Відділіть білки від жовтків. Жовтки розітріть із цукром і ванільним цукром. Білки збийте з дрібкою солі в піну.
В опару додайте жовтки, перемішайте. Далі додайте розм’якшене масло, перемішайте, далі – білки, перемішайте.
Додайте решту борошна, замісіть тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставте тісто в тепле місце. Дайте йому добре піднятися (зачекайте 50-60 хвилин).
Родзинки замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злийте. Додайте родзинки в тісто, перемішайте і знову поставте в тепле місце, щоб воно добре піднялося.
Змастіть форму маслом, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Накрийте плівкою або рушником. Дайте тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставте форму з тістом в розігріту до 100 градусів духовку, випікайте 10 хвилин.
Потім підніміть температуру до 180 градусів, випікайте до готовності (25-35 хвилин).

Як приготувати глазур

Збийте білки з дрібкою солі в піну. Додайте цукор, збивайте до стійкої піни. Готові гарячі паски змастіть глазур’ю. За бажанням можете прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

Коментарі

Загрузка... Вхід...
Тут немає коментарів Будь першим!

Написати нового коментаря

Comments by

Новини партнерів

загрузка...

Останні новини

Оголошення

загрузка...