Кременчанка перемогла у ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з історії

Кременчанка здобула перемогу серед 140 школярів у ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з історії.
З 26 до 30 березня у Чернігові відбувся ІV етап ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, у якому взяли участь 140 школярів із 24 областей України та міста Києва. У фінальному етапі олімпіади змагалися 31 учень 8 класу, 40 учнів 9 класу, 32 учні 10 класу, 37 учнів 11 класу. Із них 45 навчається у міських загальноосвітніх навчальних закладах, 76 – відвідують навчальні заклади нового типу та 19 є школярами сільських шкіл.
27 – 28 березня учні 8–11 класів у два тури виконували завдання з історії різного рівня складності, що охоплювали різні галузі історичних знань, були складені відповідно до чинних навчальних програм з історії, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для учнів 8–9, 10–11 класів. Це були дні напруженої роботи з виконання непростих, але цікавих конкурсних завдань. Юні олімпійці мали проявити предметну компетентність, творчість та індивідуальність, продемонструвати спроможність застосовувати теоретичні знання, опрацьовуючи історичні документи, аналізуючи факти, формулюючи власні висновки. Роботи учасників перевіряло компетентне журі, до складу якого ввійшли найвідоміші науковці-історики українських вишів та найкращі вчителі історії України.
Тернопільську область представляла команда у складі 4-х учасників, в тому числі – учениця 9 класу Кімнатецької ЗОШ І-ІІІ ст. Кудасюк Марія, яка виборола почесне перше місце серед 40 фіналістів 9 класу! За підсумками олімпіади ця цілеспрямована, творча юна олімпійка нагороджена дипломом І ступеня та Грамотою за особисту першість.
Безумовно, перемогу юних інтелектуалів у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з історії забезпечили їхні наставники – учителі, які допомагали обдарованим дітям готуватися до відповідальних змагань. За високий рівень підготовки переможця учитель історії НВК «Гаївська ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» Кузь Тетяна Георгіївна нагороджена членами журі ІV етапу ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії Грамотою «Учитель-наставник абсолютного переможця IV етапу ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії».
Щиро вітаємо Кудасюк Марію з високим досягненням та висловлюємо вдячність її наставнику Кузь Т.Г., педагогічному колективу Кімнатецької ЗОШ І-ІІІ ст. за сумлінну працю та підтримку обдарованої молоді. Зичимо нових успіхів і перемог!
Джерело: Погляд

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення