Кременець хочуть перетворити на місто мальв

Ідея засіяти вулиці Кременця мальвами виникла у директора краєзнавчого музею Андріа Левчука.  Чоловік вважає, що це недорогий, але ефективний спосіб зацікавити туристів та зробити місто більш мальовничим. 

- Я працював у кременецькій міській раді, писав стратегічний план економічного розвитку міста, - каже Андрій Левчук. - І одним з пріоритетних питань був розвиток туризму. Бо туризм може бути панацеєю для нашого міста та його економіки. І в мене виникла ідея щось зробити для міста, щоб було недорого і ефективно. У мене біля музею ростуть мальви і я подумав, що було б гарно, якби вони росли у всьому місті.  
На думку пана Левчука, місто в якому цвістимуть сотні або й тисячі мальв може привернути увагу туристів і посприяти тому, щоб люди затримувались у Кременці.  - Мальви я хочу засіяти не лише на центральних вулицях, а й бічних, - продовжує чоловік. - Квіти можуть приховати і неідеальний благоустрій. Кременець до мальв схильний, в нас є ботанічний сад.  
Ідею Андрія Левчука підтримало уже чимало кременчан, і чоловік найближчим часом збирається створити презентацію проекту. І розпочнуть садити мальви. За словами пана Левчука, на реалізацію проекту багато грошей непотрібно і все можна зробити власними силами.  - Мальви - багаторічна рослина і ще й самосівом розмножується, - додає чоловік. - Я розумію, що відразу квіти не виростуть, потрібно буде рік-два, щоб отримати бажаний результат. Але, якщо не почати щось робити, то нічого і не буде. 
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення