Чому правила прийому дітей до школи все більше залежать від “давання на лапу”?

Практика, коли дитина початкової школи вчиться якнайближче до місця проживання, є у багатьох цивілізованих країнах. В Україні батьки бачать школу із вікна і не можуть влаштувати туди дитину. Ситуація має бути справедливою.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, яку транслює телеканал ZIK, заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Народний депутат України Ірина Суслова звернулася до очільниці Міністерства та науки України з вимогою пояснити, як до проекту наказу МОН потрапили дискримінаційні норми, які впроваджують практику зарахування дітей до першого класу за реєстрацією або за нотаріально завіреним договором оренди. На думку депутата, це суперечить українському законодавству.
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що йдеться про проект, щодо якого нині триває громадське та експертне обговорення. Така практика, коли дитина початкової школи вчиться якнайближче до місця проживання, зазначила міністр, є у багатьох цивілізованих країнах. Нині, з її слів, триває робота над тим, щоб максимально зменшити кількість довідок.
Лілія Гриневич зазначила, що, якщо у школі залишаються вільні місця, то за чіткими і прозорими критеріями відбуватиметься зарахування дітей із районів, які є поза межами обслуговування цієї школи.
Міністр пояснила, чому така норма з’явилася у законі.
«Тому що всім батькам остогидло, коли вони приходять до першого класу, можливо, не всім, але більшості українських громадян, і їх змушують платити якісь хабарі, бо хтось «по дзвінку» чи за хабар влаштовує дитину в якусь школу. Батьки бачать школу зі свого вікна і не можуть влаштувати свою дитину… Ми хочемо зробити цю ситуацію справедливою за дуже чіткими правилами», –наголосила Лілія Гриневич.
Джерело: vkursi.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення