Кременець налагоджує ділові стосунки з Німеччиною

Поки на державному рівні шукають шляхи до євроінтеграції, у масштабах невеликих міст уже на півдорозі у цьому напрямку.
Зокрема й завдяки налагодженню дружніх стосунків із європейськими містами. Шукає нових контактів та цікавих і корисних закордонних зв’язків й Кременецька міська рада.
Делегація з міста Ільзенбург (Німеччина) протягом двох днів перебувала із робочим візитом у Кременці. У результаті численних зустрічей вдалося досягнути домовленостей та вивчити перспективу співпраці у галузі енергозбереження, освіти, взаємодії з громадськими організаціями та обміну досвідом у сфері місцевого самоврядування. Сприятимуть німецькі колеги й налагодженню роботи із реабілітації дітей з інвалідністю. Про це повідомляє сайт Кременецької міської ради.
До складу делегації із Німеччини увійшли мер м. Ільзенбург Деніс Льофке, секретар міської ради Клаудія фон Цвейдорф, член міської ради Карл Берке, представник загальноосвітньої школи Катрін Куте та керівник реабілітаційного центру Сільвія Гран.
Одразу після приїзду делегації до Кременця у міськраді відбулася зустріч та знайомство із українськими колегами. Про особливості місцевого самоврядування Німеччини розповів Деніс Льофке. Працівники міської ради мали змогу поспілкуватися з колегами з допомогою перекладачів. Встановити контакт допомагали радник міського голови Ірина Іваськевич та викладача академії Орися Марунько.
Познайомилися гості й з історією Кременеччини. Цікаво та емоційно про своє місто розповіли німецькою мовою студенти Кременецькогої ОГПА ім. Тараса Шевченка (факультет іноземних мов). Не могли минути увагою окраси і гордості міста – Замкової гори. Від панорами іноземні представники залишилися у захваті.
Делегація також відвідала академію, де зустрілася та обговорила перспективу подальшої співпраці та обміну студентами. Також побували й у трьох Кременецьких школах. Гості були вражені теплими прийомами, які влаштували учні разом зі своїми наставниками, майстерними виступами та подарунками, котрі діти зробили власними руками.
Побували іноземні гості і на ТОВ «Кременецьке молоко», де розповіли про досвід молокопереробної галузі у Німеччині, поспілкувалися з колективом підприємства та скоштували продукцію, яку там виготовляють. Побувала делегація й у РВ ДСНСУ. Ознайомив із роботою установи та провів екскурсію для гостей особисто начальник Георгій Галькевич.
Опісля у Кременецькій міськраді відбулася підсумкова зустріч із головою міської ради Олексієм Ковальчуком.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення