Як коментують підвищення тарифів на проїзд у міській раді: Що кажуть пасажири і перевізники

Підвищення вартості проїзду в міському транспорті з 15 квітня анонсують кременчанам. Відповідні пропозиції та розрахунки подали до міської ради місцеві автоперевізники - пише kremenets.city.

2 гривні для дітей шкільного віку та 5 гривень для решти пасажирів - такими планують майбутні тарифи.
Обговорення серед населення тривають. Більшість незадоволені такими новинами і вважають їх недоцільними, враховуючи й стан автотранспортних засобів й недосконалі умови перевезення.

Що кажуть пасажири
Ганна, жителька Кременецького району: Я вважаю, що такі ціни невиправдані, тому що люди є з різними статками, навіть ті ж пенсіонери не завжди мають змогу заплатити 5 гривень. Та й не всі люди, які не на пенсії, не можуть віддати за проїзд такі гроші. А якщо вже й ціни підвищують, то мають бути відповідні й умови перевезення.
Орест, житель Кременця: На цю тему можна говорити довго і багато, але це ще одна галузь, яка «дуже гарно» діє в нашому місті, та й взагалі у нашій державі. Про логіку тут говорити не має сенсу. Я їжджу досить часто Європою і знаю в чому різниця. Якщо вже й піднімати ціну, то як мінімум мають бути нормальні умови перевезення, потрібно облаштувати зупинки, повинен бути систематичний графік. А то стоїш на зупинках, і не відомо, чи буде маршрутка чи ні, можна прочекати довго.
Микола, житель Кременця: Я стараюся ходити пішки, а маршрутками їжджу рідше.  Тут дві сторони: якщо говорити про перевізників, то ціна проїзду -5 гривень, нормальна, а якщо для людей – то не дуже. Ціни на все підростають, як кажуть, маємо, що маємо. Я за те, щоб ніяких пільг в автобусі не було, щоб всі були в рівних умовах і платили однаково. Жаль, звісно, пенсіонерів, бо для них 5 гривень за проїзд – багато. Мені не подобається те, що півавтобуса їздить задарма.  Так що перевізників можна зрозуміти.
Як коментують підвищення тарифів у міській раді
“Минулого року пільгова категорія населення м.Кременець безкоштовно користувалася міським пасажирським транспортом, а вже цьогоріч за проїзд доводиться платити, хоча на календарі вже березень, - каже заступник міського голови Володимир Шевчук”.

На 2017 рік у міській раді розробили цільову програму-допомогу, котра забезпечувала компенсацію за перевезення в сумі майже 1.3 млн. гривень.
“А вже на 2018 рік, у зв’язку із недостатнім фінансуванням на таку програму коштів не передбачено”, - каже Володимир Шевчук.
Це питання розглядали цього року й на сесії. “Було прийнято рішення повернутися до його обговорення у квітні-травні. Можливо, з перевиконанням міського бюджету за І-квартал 2018 року,  це питання можна буде вирішити позитивно”, - зазначив посадовець.

Також зазначив, що ініціатором щодо підвищення тарифів на послуги перевезення пасажирів є автоперевізники. “Вони подали розрахунки вартості перевезень і в цих розрахунках значились тарифи від 5.30 до 8 гривень”, - говорить Володимир Шевчук.
В міській раді кажуть, що можна ознайомитися із поданими розрахунками.
Повідомили, що на час розмови із посадовцем, офіційної обгрунтованої пропозиції, претензії чи заперечення  у Кременецьку міську раду не поступало.  

Що кажуть перевізники
Автоперевізник Віктор Ключ каже, що на початку 2018 року він подав у Кременецьку міську раду листа в якому пропонував привести тарифи на послугу перевезень пасажирів у м.Кременець до економічно обгрунтованих.
“Важливим є дотримання балансу між спроможністю населення і витратами автоперевізників. Кожен перевізник має на меті отримання позитивного прибутку. Хоча держава не сприяє їм у цьому. Не надає необхідної допомоги”, - каже Віктор Ключ.


Підвищення тарифу на послуги перевезення  перевізники мотивують  зростанням витрат.
“Це – збільшення вартості пального, мастил, запчастини, ремонт авто, оренда приміщень, наймані послуги, податки”, -  каже автопервізник, депутат Кременецької міської ради Олександр Микитинець.
Борис Федишен

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення