На Кременеччині знову сказ

Через сказ у Кременецькому районі на одне село накладено карантинні обмеження. Жителям  району радять бути обережними при поводженні з хижими тваринами.
14 лютого 2018 року відбулось розширене засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації з питання відкриття неблагополучного пункту щодо сказу в с. Чугалі.
Комісія вирішила:
1. Оголосити неблагополучним, щодо захворювання на сказ і накласти карантинні      обмеження на с. Чугалі. Термін виконання- негайно.
2. Вважати  загрозливими на сказ польові і лісові угіддя прилеглі до села Чугалі. 
3. Кременецькому районному управлінню ГУДПСС  розробити план заходів по оздоровленню від сказу тварин на території карантинних та загрозливих зон. Термін виконання до 14.02.2018р.
4. Затвердити заходи щодо ліквідації сказу в с. Чугалі (додаток до протоколу засідання ДНПК від 14.02.2018 р №1). Термін виконання  до 14.02.2018р. 
5. Головам сіл, міст та об`єднаних територіальних громад:
- посилити проведення профілактичних заходів  по боротьбі зі сказом в усіх населених пунктах району; термін виконання  – постійно.
-  організувати контроль за дотриманням правил утримання собак і котів в населених пунктах району; термін виконання  – постійно.
6. Жителям  району  дотримуватись заходів особистої безпеки при поводженні з хижими тваринами. Термін виконання – постійно.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Кременецького районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області  Зайця А.І..

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення