Відновити дороги Кременеччини вимагають жителі сусідньої області

Мешканці сусідніх сіл, що межують з Кременецьким районом, вранці 1 лютого намагалися влаштувати акцію протесту за зруйновані дороги потужному сільськогосподарському підприємству "Агро-Експрес-Сервіс", котре орендує землі на Кременеччині - пише kremenets.city. Вимога активістів облаштувати та відремонтувати дороги.
Жителі району теж незадоволені такою ситуацією, але відверто про це говорити не наважуються, кажуть, що не хочуть сваритися з потужними латифундистами, адже багато в чому фірма селянам допомагає. 
Про те, що будуть перекривати дорогу, автотранспорту, що продовжує вивозити буряки з поля, житель села Онишківці, що на Рівненщині Ігор Гудзікевич повідомив редакцію напередодні увечері. 
Мешканці Рівненщини намагалися відстояти Кременецькі дороги в радикальний спосіб. Кажуть, що більшість людей із згаданих сіл користуються ними й самі,  адже до Кременця їм значно ближче, ніж до власного райцентру Дубна. Розповіли, що просили долучитися цього дня й мешканців найближчих до них Кременецьких сіл Ікви, Хотівки та Сапанова, однак ті не приєдналися.
Присутні ж ставили єдину вимогу до "Агро-Експрес-Сервісу" - відремонтувати зруйновану дорогу, котру перед Водохрещем вже цього року райавтодор частково ремонтував, прибрати з них болото та облаштувати зруйновані узбіччя. "Ми не проти того, щоб вивозили буряки, - каже мешканець Онишковець Ігор Гудзікевич, - розуміємо, що їх з поля фірма мусить прибрати, але залишити після себе таке вони не можуть. Ані пройти, ані проїхати".
"Обіцяють, що дороги відремонтують, щойно завершать вивезення буряків"
До перекриття дороги не дійшло. До людей виїхав директор дільниці №5 (одного з підрозділів компанії) Віталій Генсецький. І про те, що дороги по завершенні вивезення буряків облаштують людям пообіцяв. Проте підтвердити це у коментарі для преси у телефонній розмові відмовився, як і розмовляти загалом.
Натомість ситуацію коментує його колега із сусідньої дільниці Віктор Фаєрчук. Каже, що і на території, де розміщена його дільниця, а це Ридомиль, Розтоки, Старий Тараж, теж такі ситуації виникали неодноразово. Зазначив, що розуміє позицію людей. І по мірі можливості вирішує цю ситуацію. Пояснює й те, що врожай однаково потрібно доправити до заводу. І як тільки будуть більш-менш сприятливі умови, то й дороги фірма відновить. «Ми вісім років працюємо вже в районі, то якщо й трапляються певні незручності, то, звісно, ми все влагоджуємо», - додає Віктор Фаєрчук.
Вікторія Іваницька головний редактор kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення