На Кременеччині найбільше Матерів-героїнь 📹

22 багатодітним матерям області присвоїли почесне звання "Мати-героїня". Свої нагороди жінки отримали у четвер, 4 січня. 

Отримати свої нагороди приїхали жінки з кількох районів, найбільше було з Кременецького - аж 10 матерів - пише te.20minut.ua
Почесне звання "Мати-героїня" присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Враховуються також усиновлені діти й особистий внесок матері в сімейному вихованні дітей, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.  Жінкам, яким присвоєне це почесне звання, виплачують одноразову винагороду в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Перед нагордженням голова обладміністрації Степан Барна озвучив, що у області є 11 тисяч багатодітних сімей і лише 6 тисяч жінок мають статус "Матері-героїні". Та запитав, чи всі присутні матері багатодітних сімей отримали в грудні разову допомогу в розмірі 16 000 грн. Усі матері сказали, що так.  Отримати свої нагороди приїхали жінки з кількох районів, найбільше було з Кременецького - аж 10 матерів. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення