Кременчанка у вісімдесят років почала виготовляти ангелів та різдвяні прикраси

Створювати різдвяні прикраси у вигляді ангеликів, сніжинок, зірочок та дзвіночків Христина Шиляєва почала тоді, коли до Кременецького костелу прийшов новий ксьондз Лукаш Грохля - пише kremenets.city.

І ось вже третій рік поспіль 80-ти річна пенсіонерка своїми в’язаними ангелятами прикрашає різдвяні ялинки у Кременецькому костелі Святого Станіслава та дарує свої вироби знайомим та друзям.
В'язані вироби ручної роботи завжди були та залишаються  модним трендом,  і стосується це як елементів одягу, так і декору. “Пан Лукаш привіз якось із Польщі таких ангеликів, і тоді я вирішила, що спробую теж в'язати такі”, - пригадує пані Христина.
Жінка чимало пережила в житті. І саме зимовими вечорами тепер знаходить втіху у в'язанні, каже, що це відволікає її від важких думок.
“Пан Лукаш привіз якось із Польщі таких ангеликів, і тоді я вирішила, що спробую теж в'язати такі”
Перші вироби виготовила ще у 10-річному віці, це були невеличкі серветки й хусточки. «Коли почалися буденні клопоти, діти, сім'я, довелося закинути  улюблену справу», -  розповіла жінка.
За схемами жінка не в'яже, каже, що так не вміє. Але, коли має перед собою візерунок, то засвоїти техніку й в'язати виріб для неї не проблема. Таких прикрас нав'язала чимало. Для того, аби зв'язати, скажімо, одну таку зірочку в середньому потрібно 20-25 хвилин, а ось на виготовлення ангела йде приблизно дві години.   
"Для того, аби зв'язати, скажімо, одну таку зірочку в середньому потрібно 20-25 хвилин, а ось на виготовлення ангела йде приблизно дві години"
Для того, аби виріб мав кращий вигляд, потрібно його накрохмалити, зазначає рукодільниця. Для  своїх виробів використовує нитки з люрексом, або звичайні нитки для в'язання. А ось сама надає перевагу  однотонним прикрасам. «Мені більше до вподоби  однотонні прикраси, звісно, можна поєднувати ще з яскравими нитками, але на ялинці вони виглядатимуть не так гармонійно», - каже пані Христина.
Майстриня завжди цікавиться чимось новим й намагається освоїти різні техніки. А ідеї жінці часто подає її старша донька, яка також дуже полюбляє ексклюзивні в'язані речі. На далі планує навчитися плести й інші святкові прикраси. Наступного року планує порадувати своїх знайомих новими виробами новорічними ялиночками.
Катерина Зуб журналіст kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення