На Кременеччині 33 людини захворіли на кір

Випадки захворювання на кір в районі збільшились: Про свіжі цифри - інформує Kremenets.City.
Збільшення кількості випадків кору протягом останніх двох місяців спостерігали на Кременеччині. За оперативними даними Кременецького ММРВ, перші випадки кору в районі завезені з обласних дитячих медичних закладів. На початок місяця зареєстровано 33 первинних випадків
«Захворювання зареєстрували в дев’яти населених пунктах району: Почаєві, Кременеці, селах В. Млинівці, Чугалі, Лопушно, Плоске, Волиця, Сапанів, Бонівка», - повідомляє лікар-епідеміолог, завідувач відділення епіддосліджень Кременецького ММРВ ДУ «ТОЛЦ МОЗ України» Оксана Забрамська.
"Захворювання зареєстрували в дев’яти населених пунктах району: Почаєві, Кременці та в селах В. Млинівці, Чугалі, Лопушно, Плоске, Волиця, Сапанів, Бонівка"
Хворіють як діти, так і дорослі. Збільшення кількості випадків захворювання на кір, зі слів лікаря-епіеміолога пов’язане з низьким охопленням щепленнями дітей та дорослих. «На заваді посиленим заходам з імунізації став високий відсоток відмов і високий відсоток протипоказів. Хоча район був забезпечений вакциною КПК на 100 %. В районі загалом багато дітей на сьогодні залишаються не щеплені. Відомо, що дитина з вірусом може заражати понад 90 відсотків контактних дітей», - каже Оксана Забрамська.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення