Кременецький ботанічний сад презентував унікальний атлас

У Кременецькому ботанічному саду підбили підсумки за 2017 рік

Незважаючи на те, що 2017 рік був напруженим, працівники Кременецького ботанічного саду плідно попрацювали. Це засвідчило чергове засідання науково-технічної ради Кременецького ботанічного саду.
Про підсумки роботи установи за 2017 рік доповіла заступник директора з наукової роботи, кандидат біологічних наук Ліснічук Антоніна Миколаївна, про господарську діяльність – заступник директора з господарської роботи Ключ Володимир Петрович, про фінансово-економічне становище – головний бухгалтер Віталій Юрійович Лесик, про діяльність служби державної охорони – начальник служби державної охорони Сільвеструк Олександр Вікторович. Заслухано доповіді завідувачів наукових відділів про результати науково-дослідної роботи за 2011–2017 рр.
Приємно подивував учасників науково-технічної ради результат багаторічної роботи відділу лікарських і пряно-смакових культур. Його працівники презентували «Атлас лікарських рослин Кременецького ботанічного саду». У ньому описано 76 найпоширеніших видів лікарських рослин колекції Кременецького ботанічного саду, дано короткий морфологічний опис, особливості застосування та строки збору лікарської сировини, розповідається, як збирати, сушити і зберігати ці рослини.
«Як наукова установа та навчальна база, Кременецький ботанічний сад став відомим після відкриття Вищої Волинської гімназії. Однак його витоки сягають 1754 р., коли при Єзуїтському колегіумі закладено аптекарський сад, де і було започатковано розведення лікарських рослин багатої місцевої флори Кременецьких гір, а також заготовлялася лікарська сировина для аптек Кременця, Львова та інших міст», – зазначено у вступі до «Атласу лікарських рослин Кременецького ботанічного саду». Нині відділ лікарських і пряно-смакових культур із екологічно чистої лікарської сировини виготовляє ароматі фіточаї, які мають попит. Про них знають і їх п’ють не тільки в Кременці, містах і селах України, а й далеко за її межами.
«Атлас лікарських рослин Кременецького ботанічного саду» адресований тим, хто цікавиться лікарськими рослинами та народною медициною».
Науково-технічна рада затвердила звіт про виконання річного плану заходів Кременецького ботанічного саду за 2017 рік та річний план заходів установи на 2018 рік.
Джерело: Погляд

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення