Кременецька академія буде під пильним оком наглядової ради – аж 5 років

Склад наглядової ради Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка затвердили на сесії Тернопільської обласної ради.

Власне, до розв’язання проблем, пов’язаних із навчальними закладами Кременця, обранці жителів Тернопільщини 8 грудня бралися кілька разів. І не завжди у них це виходило відразу успішно - пише Терен.
Отже, наглядова рада Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка тепер працюватиме у такому складі:
– Володимир Буграк – настоятель Собору Преображення Господнього Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ КП, протоієрей (м. Кременець) (за згодою);
– Михайло Вільгушинський – суддя Вищого спеціалізованого суду України із розгляду цивільних і кримінальних справ, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України (за згодою);
– Любомир Крупа – гуманітарний заступник голови Тернопільської обласної ради;
– Валерій Левченко – радник Кременецького міського голови (за згодою);
– Володимир Мороз – начальник відділу освіти Кременецької районної державної адміністрації (за згодою);
– Лілія Следзінська – голова Кременецького районного товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка (за згодою);
– Ольга Заставна – депутат Тернопільської обласної ради;
– Михайло Меснікович – заступник голови Кременецької районної ради.
Окрім того, депутати попросили взяти до відома, що, відповідно до положення про наглядову раду Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії, її голову, його заступника і секретаря наглядової ради треба обрати на першому засіданні. І термін дії наглядової ради у такому складі – 5 років.
Цікаво, що у порядку денному сесії було і питання №784: «Про розгляд клопотання Кременецької районної держадміністрації щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до спільної власності територіальних громад сіл, міст Кременецького району приміщення, що перебуває на балансі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка».
Ось тут почалася справжня «заруба». Адже виявилося, що профільна комісія вирішила відмовити Кременецькій РДА. Втім, «у бій» на її захист кинувся голова обласної держадміністрації Степан Барна (одночасно і депутат – прим.). Він наголосив, що це питання – дуже гостре. Мовляв, приміщення – старе, академія його давно не використовує. Натомість у Кременецькій гімназії – брак навчальних корпусів, а тому діти сидять у тісних кабінетах і загалом умови отримання освітніх послуг ними бажають кращого.
Це питання врешті хотіли «зарубати», потім кілька разів намагалися перенести. Проте врешті, за наполягання Степана Барни, таки ухвалили. Мовляв, уже є наглядова рада у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії, то вона нехай і розбирається у тих усіх проблемах.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення