В Кременці відбулись "Наукові пікніки" 2017 📷

18 жовтня 2017 року у внутрішньому дворику середньої школи №1 пройшли другі «Наукові пікніки».

Було продемонстровано понад 100 експериментів, 50 учасників, 15 міні-лабораторій, дрон та робототехніка – ось неповний перелік того, що було запропоновано присутнім.
18 жовтня 2017 року в місті Кременець відбулися «2 наукові пікніки» у внутрішньому дворі Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Галини Гордасевич.  Наукові пікніки – це інтерактивні експерименти, наукові експонати, робототехніка, винаходи, нові технології, освіта на практиці, профорієнтація та багато іншого для усіх охочих.  Метою даних пікніків є популяризація науки та освіти серед молоді, розвиток наукової еліти на Кременеччині. На заході свої досліди продемонстрували близько 10 команд учасників, як з Кременеччини так і запрошених гостей заходу, які показали що наука буквально усюди навколо нас. Окрім технологічно складних, частина експерементів базується на зовсім буденних предметах: м’ячі, клей, фарби повітряні кульки тощо. На «Наукові пікніки» цього річ завітало більш ніж 300 відвідувачів, які мали змогу розгледіти та прийняти участь у різноманітних дослідах, та пригоститися чаєм та гречаною кашею польової кухні, яку зготували рятувальники Кременецької ДПРЧ №5.
Участь у «пікніках» взяли команди із Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя та Галицького коледжу імені В. Чорновола та станції «Юних техніків» м.Тернополя.

Кременецький район на цьогорічних Наукових пікніках представили:

  • Кременецький ботанічний сад ;
  • Кременецький лісотехнічний коледж;
  • Кременецький районний центр дитячої творчості, Кременецьке відділення МАН;
  • Кременецька ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів.

Усі відвідувачі заходу мали змогу побачити хімічні шоу; досліди з допомогою мікроскопа; лава-лампа (демонстрація принципу роботи); дрони; гелікоптери; трикоптери; квадрокоптери; експеременти та досліди із галузі радіоелектроніки;  експерименти з фізики, хімії та комп’ютерних технологій; ознайомлення з комахоїдними рослинами природної флори України та способами їх розмноження; демонстрація різних виробів і принципів їхньої роботи та способи їх виготовлення; перетворення теплової енергії в електричну;пристрій для обробітку земельної ділянки; технологічне застосування пірамід; метод переробки і утилізації органічних і побутових відходів; різьба, випалювання, складання меблів.







Фотоматеріали газети "Діалог"

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення