Економічний потенціал Тернопільщини презентують у Тауразькому повіті

Цими днями делегація з Тернопільщини на чолі з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною перебуває у Республіці Литва, а саме у Тауразькому повіті. Триватиме офіційний візит з 10 до 15 серпня.

Головна мета закордонного відрядження – подальший розвиток стратегічного партнерства між Україною та Республікою Литва в економічній та гуманітарній сфері, презентація економічного потенціалу Тернопільської області. Також одним із ключових питань у рамках програми перебування офіційної делегації області у Тауразькому повіті є децентралізація, адже у 2010 році у Литві успішно пройшла адміністративна реформа, яка дала поштовх соціальному розвитку країни, економіці, особливо розвитку сільських територій.
Зокрема, під час офіційного візиту делегація з Тернопільщини візьме участь в засіданні з членами Ради регіонального розвитку повіту, Тауразької Спільноти друзів Тернополя (Литва), Представником Представництва Литовської Республіки в Тауразькому повіті, головами самоврядувань, підприємцями та ЗМІ. Також представники делегації візьмуть участь у прес-конференції, де буде можливість поспілкуватися у форматі «питання-відповіді». Водночас, під час візиту делегація з Тернопільщини ознайомиться з роботою місцевого самоврядування, огляне об’єкти інфраструктури тощо.
До слова, у 2015 році Указом Президента України Петра Порошенка було прийнято Стратегію сталого розвитку «Україна – 2020». Стратегія визначає напрями та пріоритети розвитку України на період до 2020 року. Серед пріоритетів стратегії – реалізація програм популяризації України у світі (вектор руху «Гордість за Україну в Європі та світі»), залучення інвестицій (вектор руху «Розвиток країни») та просування інтересів держави у світовому інформаційному просторі.


Джерело: доба

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення