Серед кременецьких школярів поменьшало медалістів

Кременецькі школярі уже склали ЗНО, відгуляли випускні вечори та готуються цілком вступити у доросле життя, а до того – у ВУЗ.

З якими успіхами абітурієнти залишають загальноосвітні навчальні заклади «Реально» поцікавилася в освітян міста та району. Із шести міських шкіл цьогоріч вийшло 56 випускників, це трохи більше, ніж 9 на школу. Серед них лише четверо медалістів (двоє «срібних» та двоє «золотих»).
Як пояснили у міському відділі освіти, найймовірніше підтвердження не усіх претендентів пов’язано із складними тестами із англійської мови. Дванадцять шкіл, що належать району у 2017 році закінчили 170 учнів, це трохи більше 14 на школу, якщо рахувати в середньому. Насправді ж найбільшою кількістю випускників може похвалитися Кременецький ліцей ім.. Уласа Самчука, їх там аж 46. 
Також у цьому навчальному закладі найбільше медалістів – 6 із 12. Найменше учнів цього року залишили Великобережецьку ЗОШ – 5 та Сапанівську – 7. Кількість медалістів 2017 року зменшилася на 4 у порівнянні із попереднім роком (у 2016 їх у районі було 16). Проте п’ятеро випускників, які не підтвердили свої медалі подали на апеляцію. Це двоє учнів Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука та троє школи-інтернат. Нагадаємо, що учні школи-інтернат уже не вперше звертаються із апеляційними заявами, які у результаті задовольняють. 
Олена ІЛИНИЧ

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення