Степан Гайдук - чемпіон світу серед студентів та чемпіон Європи серед юніорів!

Степан Гайдук (с. Лосятин, студент Почаївського ВПУ), не дивлячись на свій юний вік (10 квітня виповнилось 19 років), показує високі результати в гирьовому спорті та вже входить в склад збірної нашої країни серед юніорів та студентів.

Саме в складі збірної України наш земляк здобув свої перші медалі на міжнародних змаганнях.
Так, два дні змагалися гирьовики в м. Печ (Угорщина) в одноборстві та двоборстві в різних вікових групах. В даних змаганнях виступали і спортсмени з Тернопільської області. Наш спортсмен брав участь в наступних змаганнях: 29 квітня 2017 року проходив чемпіонат світу серед студентів в одноборстві, а 30 квітня чемпіонат Європи серед юніорів в двоборстві.
Вперше приймаючи участь в змаганнях такого рівня та довга виснажлива дорога не могла не позначитися на результатах виступів студента Почаївського ВПУ, не давши змоги йому показати свій кращий результат (основна причина втрати сили - втрата маси тіла: до виїзду спортсмен важив 80 кг, під час зважування перед змаганнями – 75,2 кг). Але все ж таки 71 підйом (двох гирь по 24 кг кожна) в одноборстві вистачило (кращий результат на обласних змаганнях в Степана був 80 підйомів) для того, щоб стати чемпіоном світу серед студентів, а 121 очко в двоборстві (вага гирь 32 кг) дозволило отримати і золото в змаганнях серед юніорів в ваговій категорії до 80 кг. 
То ж вітаємо першого гирьовика Кременеччини з високим досягненнями на міжнародній спортивній арені та його тренерів – Олександра Оскалюка та Василя Петрука.
Поїздка відбулась за підтримки районної державної адміністрації та педагогічного колективу Почаївського ВПУ,  за що їм велика подяка!

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення