Кременецькі дороги одні з найгірших в області

У поліції розповіли, хто має виплачувати компенсацію у разі ДТП через погані дороги.

Поліцейські консультують, якої процедури потрібно дотримуватися, щоб отримати компенсацію від дорожніх служб, якщо водії потрапляють у дорожньо-транспортну пригоду.
Так, за словами правоохоронців, вже цього року було виявлено ряд недоліків в експлуатації дорожніх шляхів, на що відділом безпеки дорожнього руху було реагування.
Наразі видано 26 приписів дорожньо-комунальним організаціям, з яких 26 протоколів було складено на керівників організацій і підприємств.

Найпроблемніші ділянки це Кременець, Чортків, Бучач, які на сьогоднішній день потребують серйозного ремонту.

Утім, правоохоронці запевняють, що водіям, які потрапили в ДТП через погані дороги, реально отримати компенсацію від дорожників.
Для цього потрібно у період, коли стається дорожньо-транспортна пригода, правильно задокументувати дане порушення. Відповідно викликати працівників поліції й керівників служб, які на даній ділянці утримують ці шляхи.
Працівник поліції, крім того, що викликає дорожню службу,  складає акт обстеження ділянки дороги. Щоправда, як зауважують правоохоронці, дорожники мають право відмовитися від приїзду, у такому випадку поліцейські складають протокол без них у присутності свідків, документують, роблять фото і відеозйомки. Вже тоді справа направляється до суду.
При цьому, у поліції розповіли, що від початку року у Тернопільській області зареєстровано 626 ДТП. 148 з потерпілими. 12 осіб загинули, 219 – травмовані. На території міста Тернопіль сталися 336 аварій, 35 з потерпілими, 1 особа загинула, 72 травмовано.
Поширеними видами автопригод на сьогоднішній день залишаються виїзд на смугу зустрічного руху, перевищення безпечної швидкості руху, керування в нетверезому стані. За звітний період також виявлено 4010 порушень правил дорожнього руху, з яких 206 фактів керування в нетверезому стані.
Галина ТИХА Галас

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення