У Кременці встановили Хрест пам’яті українських героїв

У Світлий понеділок, другого дня Пасхи, 17 квітня, на вул. Плитниця-ІІ у Кременці відбулося освячення хреста пам`яті полеглих оборонців України, які загинули від рук московських окупантів на Донбасі й у Криму, захищаючи Незалежність та територіальну цілісність инашої держави...
Обряд освячування фігури звершило духовенство УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ в Україні. Священник УПЦ МП також був запрошений до посвяти, але проігнорував цей духовно-патріотичний захід... У своїх коротких проповідях після чину освячення монумента й спільної молитви священнослужителі нагадали всім присутнім про те, що перед Святим Воскресіння із мертвих Спасителя нашого Ісуса було його Розп’яття на Хресті, тож символом і нашого спасіння є хрестоносіння, що є проявом смирення кожного із нас. Представники духівництва Кременечччини побажали всім парафіянам милості Божої та благословення Пресвятої Божої Матері за завершення будівництва пам’ятного Хреста.
– Ми здійснили встановлення Хреста, присвяченого пам`яті полеглих на Донбасі й у Криму захисників України від рук російських загарбників, – мовив голова ініціативної групи, відомий кременецький музикант, громадський активіст і блогер Сергій Дедю. – Щира подяка усім фундаторам і тим, хто допомагав своєю працею у встановленні Хреста! Зокрема, хочу подякувати жертводавцям, які у не простий у фінансово-економічному стосунку час офірували кошти на спорудження Хреста пам`яті. Велику вдячність складаємо сім`ям Василя та Іллони Продусевичів, Тетяни Майбороди, сім`ям Пінчуків, Панкових, Резніків, сім`ї Боцюків-Трачуків та В. Шкабаріна. Особлива подяка – родині Костовських – за доброчинне надання значної частини будівельних матеріалів. Прагну висловити сердечну подяку й ТзОВ "Арс Кераміка" на чолі з її регіональним директором у Кременці, шановним паном Юрієм Гловацьким за спонсорську допомогу – надання переважної частини облицювальної плитки та клею для кінцевого оформлення постамента, на котрому встановлений Хрест. Дякую Кременецькому міському голові, панові Олексію Ковальчуку за сприяння та керівнику комунального підприємства "Місьководогосп", панові Олегу Волянюку за надання трактора для технічного забезпечення під час монтажу Хреста. Висловлюємо вдячність і добродієві Сергію Мінчуку за безкоштовне перевезення Хреста від майстерні до місця встановлення монумента. Щиро дякую за офірну працю на будівництві постаменту Сергієві Боцюку та Юркові Кравчуку, а також чудовій людині й прекрасному майстрові своєї справи – панові Руслану Бєлозьорову, який безкоштовно виготовив Хреста. Уклінно дякую моїм друзям, рідним і близьким за моральну підтримку та розуміння, котрого я дуже потребував і прагнув тими днями. Дякую Тобі, Боже, за надання мені сили та духу у цій справі!.."
 
Освячений Хрест – міжконфесійний, і в самому факті участі в посвяті священнослужителів усіх проукраїнських конфесій виявився на ділі процес об`єднання релігійних громад в Україні та згуртування українського суспільства заради перемоги над ненависним ворогом-окупантом і продовження побудови молодої, волелюбної, нездоланної національної держави.
Джерело: tenews.org.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення