Підсумки проекту «Перлини минулого – намисто майбутнього»

19 квітня 2017 року в приміщенні Кременецької міської ради відбулось підведення підсумків грантового проекту «Перлини минулого – намисто майбутнього».

Цей проект реалізовувався в м. Кременець громадською організацією «Кременецька екологічна ліга» спільно із Кременецькою міською радою, Національним природним парком «Кременецькі гори» та волонтерами міста.
В результаті колективної діяльності вдалось включити в туристичний маршрут по місту чотири нових об’єкти: Єврейський цвинтар, П’ятницьке кладовище (Козацьке), гідрологічну пам’ятку природи «Джерело «Корито» та підземні лабіринти «Кременецькі каменоломні».
Кожен із цих об’єктів був розчищений і облаштований інформаційними щитами, лавочками та вказівниками. Спільними зусиллями було проведено конкурс соціальної реклами «Відродження історії та культури мого міста!», молодіжну конференцію «Спадщина Кременецьких гір», круглий стіл «Музеї та музейні експозиції як засіб збереження та популяризації історичної та культурної спадщини краю». Видано буклети та карти пішохідного туристичного маршруту «Стежками древнього Кременця», еколого-просвітницький краєзнавчий журнал «Край», збірник матеріалів Молодіжної науково-практичної конференції «Спадщина Кременецьких гір», фото-буклети «Зберегти або втратити назавжди...». Особливої уваги заслуговують відеофільм та відеоролик «Стежками древнього Кременця», які роблять хорошу промоцію туристичним об’єктам міста.
На підсумковому засіданні голова ГО «Кременецька екологічна ліга» спільно із міським головою Кременецької міської ради висловили вдячність за волонтерську допомогу у справі збереження природної та культурної спадщини міста Кременця і реалізації міжнародного проекту «Перлини минулого − намисто майбутнього». Подяки отримали місцеві підприємці Віктор Герасимович, Олег Левчунь, Роман Тимощук та Петро Грамяк, що надали благодійну допомогу на реалізацію проекту, а також найактивніші волонтери та волонтерські організації - Віталій Чумакевич, Микола Данилюк, Ганна Пурдик, Віктор Якубовський, Віктор Кисіль, Володимир Василевський, Тетяна Мишаківська, Ольга Дух, Юрій Русняк, а також колектив кафедри біології, екології та методики їх викладання КОГПА, студентські колективи Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка та Кременецького медичного училища імені А. Річинського та колектив Національного природного парку «Кременецькі гори».
Маємо надію, що після успішної реалізації грантового проекту зросте рівень активності громади, що позитивно відзначення на розвитку туристичного і рекреаційного потенціалу міста.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення