За участі кременчан видано новий науковий збірник

За участі кременчан видано новий науковий збірник про ідеолога Українського Православ’я.

У тернопільському видавництві «Терно-граф» вийшов друком науковий збірник за редакцією доктора філософських наук Анатолія Колодного та кандидата медичних наук Петра Мазура під назвою «Арсен Річинський у житті Заславщини і в контексті української науки». Наукове видання вміщує матеріали ІХ Річинських читань із міжнародною участю «Арсен Річинський та Заславщина», присвячених 60-літтю пам’яті Арсена Річинського та 100-річчю відкриття Ізяславської районної лікарні, котрі відбулися в місті Ізяславі Хмельницької області 8 грудня 2016 року. Як повідомив Петро Тимощук, завідувач бібліотеки Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського, в збірнику розміщені наукові розвідки з історії Ізяслава й Ізяславщини, життєво-біографічні інформації про А. Річинського, дослідження його наукового спадку, інформації з життя медичного училища імені Арсена Річинського, праці учнів шкіл Ізяславщини, членів Малої Академії наук про життя та громадсько-просвітницьку діяльність Арсена Річинського на Заславщині, під час роботи в місцевій лікарні в період із 1917 до 1920 року.
Серед авторів  робіт збірника – відомі  науковці: доктори  філософських наук Анатолій Колодний, Петро Кралюк, Петро Яроцький, Олександр Саган, доктор медичних наук Михайло Андрейчин, доктор історичних наук  Елла Бистрицька, кандидати медичних наук  Петро Мазур та Ярина Йосик, кандидат фізико-математичних наук із Білорусі Олександр Ільїн та інші.
Завершує збірник словом від рідних онука Арсена Річинського – Наталія  Сєвєрянова-Куц (на знімку), яка проживає разом із батьками у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.
З матеріалами збірника можна ознайомитись у бібліотеці Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського.
Джерело: tenews

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення