Кременецька медицина отримає 50 мільйонів гривень?

Кожен госпітальний округ на Тернопільщині отримає по 50 мільйонів гривень.

На Тернопільщині триває процес створення госпітальних округів. Уже затверджено, що в області має бути чотири госпітальні округи з окружними лікарнями у Кременці, Бережанах, Чорткові та Тернополі. На розгляді Кабміну перебуває проект постанови, відповідно до якої передбачено утворити ще й п’ятий госпітальний округ у Козові. 
Згідно із програмою кожен госпітальний округ має отримати по 50 мільйонів гривень на придбання сучасного медичного обладнання. 
Як зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, реформа утворення госпітальних округів – надзвичайно важлива. – На етапі створення чотирьох чи п’яти госпітальних ця реформа не завершується, – наголосив він. – Коли у держави з’являться додаткові можливості, коло госпітальних округів буде розширюватися. Крім того, в жодному разі утворення госпітального округу не випливає або не передбачає ліквідацію, обмеження чи пониження значення районної лікарні. Питання полягає в тому, що кожен госпітальний округ отримає 50 мільйонів гривень на придбання сучасного медичного обладнання. Тому станом на сьогоднішній день маємо зробити все для того, щоб тернопільська медицина отримала ці кошти. 
Нагадаємо, мета створення госпітальних округів передбачає оптимізацію вторинної медичної допомоги, що дасть можливість забезпечити своєчасний доступ населення до послуг вторинної медичної допомоги належної якості, а також оптимізувати ресурси закладів охорони здоров’я та підвищити ефективність використання бюджетних коштів.
Галина ТИХА Галас

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення