Ігри «патріотів» або яка ціна совісті. Кременецькі АТОвці залишаться без землі?

Щодня чуємо чимало гучних заяв про те, як влада піклується про воїнів, які приймали та приймають безпосередню  участь у бойових діях у зоні АТО.  Та чи це так насправді?
5 грудня 2016 року в Кременецькому центрі безоплатної правової допомоги  пройшла  зустріч АТОвців з працівниками соціальних служб, органами місцевого самоврядування, де  «слуги народу»  могли переконатися, що найбільш болюче  для воїнів – земельне питання, яке до сьогодні не вирішене. Їх заяви припадають пилом, а землі, тим часом, крадькома роздаються.
Останній, сподіваємося, такий випадок  - рішення 22 сесії Кременецької міської ради від 23 грудня 2016 року про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою на дев’ять  земельних ділянок для садівництва по вул. Ольги Платонової .
Переглянувши відео сесії, поспілкувавшись з міським головою та працівниками міськради, стало сумно і гірко, адже склалося  враження, що органи місцевого самоврядування  обрані для задоволення  своїх шкурних інтересів, а не для вирішення  потреб кременчан, гарантованих Українською державою за те, що ті захищали  її зі зброєю в руках.
Голова постійної комісії з питань земельних відносин Зоя Карп'юк,  ввівши в оману депутатів, за третім разом проштовхнула рішення, яке не робить честі ні меру, ні депутатському корпусу міської ради.
Аргумент: «люди самі знайшли ділянки» викликає небезпідставний сарказм. Ще ніхто сам не знайшов вільного місця, якщо не отримав «підказку» з кола осіб, що мають доступ до відповідної інформації  або ж, у місті немає господаря.
Другий аргумент: «всі ці люди – пільгові категорії» теж дав тріщину.  Як з’ясувалося пізніше, таких зі списку - лише три сім'ї.
Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  чітко регламентує першочергове право на відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва для учасників бойових дій, учасників війни, інвалідів війни та сімей загиблих військовослужбовців. Члени сім'ї (дружини)  вказаних пільгових категорій  таким правом не наділені.  Але найцікавіше, до якої категорії Зоя Іванівна долучила Писаренка С.В.?
Рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою  земельних ділянок під садівництво по вул. О.Платонової не було прийняте відразу, навіть  з такими «залізними» аргументами, а шляхом переголосування, після того, як голова постійної комісії з питань земельних відносин «переконала» присутніх, причому, з мінімальною кількістю голосів. Отак було прийняте «пакетне» рішення по принципу: «де чотири наїдяться, ще й п’ятьом удасться поживитися».
Хочеться вірити, що подібного   зловживання довірою депутатів та виборців більше не повториться, а обіцянка Кременецького міського голови  О.А. Ковальчука  про виділення воїнам АТО ділянок на вулиці Осовиця не стане цяцянкою.  Також хочеться, щоб в окремих посадових осіб міського самоврядування заговорила совість, щоб ті  не видавали  своїх знайомих за пільгові категорії, якщо вони такими не є.
Окрема подяка депутатам Кременецької міської ради, котрі не підтримали сумнівне рішення про виділення земельних ділянок липовим пільговикам, закликаємо їх бути активнішими у відстоюванні своєї позиції та інтересів кременчан.
  • Україна
  • ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
  • «Спілка учасників бойових дій АТО Кременецького району»
  • 47003, Тернопільська область, місто Кременець, вулиця У.Самчука,4
  • redbil1980@rambler.ru

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення