Тетянка з Кременеччини притягує метал

Це рідкісне явище. Про дітей із такими здібностями у нашій області я не чула. На власні очі бачила такі можливості лише у дорослих -  Ірина ГРИЧУК, лікар-методист „Центру здоров’я”


У 6-річної Тетянки ложки тримаються на носику, спинці та грудях, а її 3-річна сестричка Валерія може утримувати ложку на носику Незвичайні здібності мають донечки у родині Казьміруків із села Великі Бережці, що на Кременеччині. Вони можуть утримувати на собі металеві предмети. Більше вдається шестирічній Тетянці. Ложки, виделки, копійки, ключі не падають, коли вона прикладає їх до тіла. – Пробували навіть золото притуляти, то перстень теж прилипав до грудей, – розповідає мама дівчинки Анна Казьмірук.
– До рук предмети самі не липнуть, але якщо щось спеціально притулить до себе, то воно буде триматися. А нещодавно втримати ложку на носику вдалося і трирічній Валерії.
– Це почалося півтора року тому, – каже жінка. – Якось Тетянка гралася у кухаря і вдарилася ложкою. Вона приліпилася до носа. Це було вдома у бабусі й дідуся. Ложечка зачепилася за личко – там і залишилася. Ми приїхали її забирати, а вона нам показала, що їй вдалося зробити. Ми тоді не звернули на це увагу – грається дитина, ну й нехай. Але після того випадку вона щоразу прикладає до себе більше і більше металевих предметів. Уже з 15 ложок може притулити до себе – і вони не падають. Копійки, ключ від класу, ложки та виделки – у Тетянки ці речі липнуть до носа, грудей і спини. Тетянчина популярність почалася після того, як дитина попросила, щоб мама сфотографувала її з ложками і виклала фото на своїй сторінці у соцмережі.
– Вона попросила пообіцяти, що я обов’язково це зроблю, – пригадує пані Анна.
– Потім це фото виклали у спільноті “Типовий Кременець”. Про нас написали кілька ЗМІ, приїхали телевізійники – і пішло-поїхало. Цього року Тетянка пішла у перший клас.
– Діти у класі не знали про її здібності доти, доки не приїхало телебачення, – продовжує мама.
– Два дні знімали. Дзвонять і з інших каналів, але ми більше не наважуємося. Запрошували нас на шоу «Україна має талант» на 2017 рік. Та не знаю, чи зважимося на участь. Дитину це виснажує. Якось після зйомок вона навіть у сні говорила: «Все, досить мене знімати». Мама додає, що дівчинку втомлює надмірна увага до неї. Каже, якщо захоче, то сама все покаже.
– Тетянку просять, мовляв, покажи. Вона прикладе ложки чи виделки, але коли їй починають набридати, то каже, що більше не хоче показувати, – продовжує жінка.
– А коли захоче погратися, то сама чіпляє до себе металеві речі. Менша донечка Казьміруків ходить у дитячий садочок. Дівчинка й собі пробує чіпляти до личка ложки. – Валерія бачила, що робить Таня, і собі пробувала, – додає пані Анна.
– Спочатку в неї нічого не виходило, а з часом ложечка до носа почала прилипати. Співрозмовниця зазначає, що в їхній родині ніхто не володіє такими здібностями. Тож що робити з цим даром, поки не знає.
– Я ставлюся до цього спокійно. Вважаю, що Бог обдарував мою дитину чимось особливим, – каже вона.
– Ми нікого не розпитували про таке, хіба в інтернеті про таких діток почитала, і все. А коли перед школою проходили медогляд, то у районній поліклініці нам сказали, що медицина це не може пояснити. Мовляв, це відбувається через підвищене біополе. Чи будуть Казьміруки розвивати ці вміння у доньок, вони ще не вирішили.
– Нам сказали, щоб ми зверталися у Київ. Там є інститут, який досліджує такі феномени. Але ми поки що нікуди не зверталися. Тетянка щойно пішла у перший клас. Тож тепер для нас головне навчання, – підсумовує жінка. Мама дівчинки розповідає, що старша донька дуже любить співати і танцювати.
– Це для неї все, – додає співрозмовниця. – Коли її питають, ким вона буде, то каже, що хоче стати співачкою і ветеринаром. А поки що вона часто з Валерією грається, гляділа її, доки молодша не пішла у садочок. У школі має подружок, але все одно більше з сестричкою бавиться. Редакція „RIA плюс» стежитиме за успіхами дівчаток із Кременеччини. Ми обов’язково розкажемо, чи збережеться їхній дар у майбутньому, і як вони його застосовуватимуть.

Коментар Ірина ГРИЧУК, лікар-методист „Центру здоров’я”:

– Це рідкісне явище. Про дітей із такими здібностями у нашій області я не чула. На власні очі бачила такі можливості лише у дорослих. Якщо до тіла прилипає метал, людина має сильне електромагнітне поле. Але яка причина цього, не бачачи дитини і результатів її обстежень, сказати важко. Потрібно знати, чи дитина розвивається відповідно до віку, чи випереджає розвиток. Чи, може, вона має ще й інші здібності. Батькам поки що не треба особливо акцентувати на цьому увагу, а поспостерігати, чи будуть у дитини проявлятися ще якісь здібності. А ще таких діток треба оберігати від блискавки. Цим феноменом займаються, зокрема, у Київському інституті народної медицини. Можливо, батьки захочуть проконсультуватися, як далі розвивати здібності їхньої дитини. Цікаво, що люди, до яких прилипають металеві предмети, можуть із часом мати ще й екстрасенсорні здібності, наприклад, дотиком рук знімати біль.
Джерело: news24.if.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення