Риси скандинавського стилю в котеджах

Скандинавський стиль, який часто називають «скандинавським» стилем, є популярним вибором дизайну інтер’єру котеджів завдяки своїй простоті, функціональності та затишній атмосфері. Він походить із північних країн Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії та Ісландії. Елементи скандинавського стилю легко втіли у будь-якому приміщенні, від офісу у бізнес-центрі до будинку за містом - варто звернутися до кваліфікованих дизайнерів https://yellowin.com.ua/ua/uslugi/dom-kottedzh, щоб вони допомогли створити проект затишного та зручного простору для життя. Серед характерних рис цього стилю слід виділити:

Кольори та матеріали

Для скандинавського дизайну характерна переважно біла і нейтральна колірна гамма. Білі стіни та стелі створюють відчуття простору та дозволяють природному світлу розбиватися по кімнаті. Доцільно використовувати й інші м’які та приглушені кольори, такі, як світло-сірий і пастельні. З матеріалів оздоблення та меблів перевага надається природним матеріалам, особливо світлій або вибіленій деревині, також допустимі камінь, шкіра та льон. Декоративний текстиль використовує вовну, трикотаж та плюш, також м’яких природних кольорів.

Інтер’єр

Ключовим аспектом скандинавського стилю є мінімалізм. Меблі, як правило, функціональні, і часто мають модульні або багатоцільові елементи. Переважає філософія "менше - це більше", з наголосом на чистих лініях і простоті. Робиться акцент на використанні природного освітлення, тому переважають великі вікна з мінімальною обробкою вікон.

Декоративні елементи часто черпають натхнення в природі. У дизайн можна включити прості ботанічні принти, твори мистецтва на тему природи та такі елементи, як корчі або гілки.

Планування

Освітлення підтримує мінімалістичний стиль, але додає затишку: підвісні світильники, настінні бра та торшери з чистими лініями та нейтральними кольорами доповнюють загальну естетику. Багато котеджів у скандинавському стилі мають відкриті плани поверхів, які створюють відчуття потоку та єдності між різними житловими зонами, посилюючи відчуття простору. Кухні в котеджах в скандинавському стилі функціональні та ефективні, з великою кількістю місць для зберігання та роботи.

Екстер’єр та прибудинкова територія

Враховуючи суворий північний клімат, матеріали, вибрані для зовнішньої обробки, повинні бути міцними та стійкими до погодних умов. Це включає оздоблення та обробку, які захищають дерев’яний сайдинг від негоди. Лінії даху, як правило, прості та двосхилі; часто зустрічаються нависаючі карнизи або дахи, які захищають від дощу та снігу.

Котеджі в скандинавському стилі часто включають відкриті житлові приміщення, які плавно поєднуються з інтер’єром - тераси, патіо та ґанки.. Ландшафт навколо котеджу може включати місцеві рослини, сади, що не потребують догляду, а в проекті є наголос на збереження існуючих дерев, використання натуральних матеріалів - так, паркани можуть бути з дерева чи каменю, доріжки можуть бути присипані гравієм, - та вибір ненав’язливих архітектурних елементів. Під’їзди та входи лишаються простими та функціональними, а зовнішнє освітлення проектується тільки для підвищення безпеки та підкреслення архітектурних особливостей без зайвих прикрас.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення