Поблизу окупованого Севастополя виявили корабль “Тернопіль” та буксир “Кременець”


Поблизу окупованого Севастополя скупчилися 39 бойових кораблів і катерів – розвідка.

За даними розвідки, в районі міста Севастополь в окупованому Росією Криму перебувають 39 російських бойових кораблів чи катерів, крейсера “Москва” серед них немає.


Станом на 15 квітня в районі бухт Севастополя виявлено 39 бойових кораблів/катерів.

Серед них:

9 великих десантних кораблів,
5 підводних човнів,
2 ракетних кораблі на повітряній подушці,
5 малих протичовнових кораблів,
2 малих ракетних кораблі,
2 сторожових кораблі,
3 протидиверсійні катери,
1 середній розвідувальний корабель,
2 ракетних катери,
2 малих ракетних катери,
3 тральщики,
1 патрульний човен,
2 патрульних кораблі.

У порівнянні з 10 квітня помічено збільшення на два великих десантних кораблі й один малий протичовновий корабель, а також зменшення на два малі ракетні кораблі, сторожовий корабель, два протидиверсійні катери й один морський тральщик.
Водночас, у межах бухт Севастополя не виявлено ракетного крейсера “Москва”, втрату якого 14 квітня офіційно підтверджувала російська влада, хоч і не визнавала, що крейсер із системою ППО на борту підбили українські військові, пише “УП”.
Також розвідка має дані про перебування у водах окупованого Севастополя групи кораблів і суден ВМС України, захоплених Російською Федерацією під час окупації Криму у 2014 році.
Це, зокрема: підводний човен “Запоріжжя”; корабель управління “Славутич”; три малих протичовнових кораблі “Луцьк”, “Тернопіль” і “Хмельницький”; два тральщики “Черкаси” й “Чернігів”; морський буксир “Кременець”; торпедолов “Херсон”.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення