Житель Кременеччини, який ножем поранив дружину, отримав умовний термін


На Кременеччині судили чоловіка, який під час сварки з дружиною вдарив її ножем.
Обвинувачений у суді просив його не садити у в’язницю, бо тепер доглядає за хворою дружиною. Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 12 січня 2022. Фігурант справи – уродженець с. Старий Тараж Кременецького району,із середньою освітою, не працюючий, одружений, раніше не судимий.


Як випливає із матеріалів справи, 25 травня 2021 близько 16.00. Тоді обвинувачений, перебуваючи у стані сп’яніння, посварився з дружиною. Під час сварки вихопив у неї ножа та встром його їй у ліве стегно. Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 122 КК, тобто “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Розповів, що відразу ж  після поранення викликав швидку допомогу та намагався допомогти сам. Просив  призначити покарання, не пов`язане з позбавленням волі, оскільки наразі доглядає хвору дружину, яка після операції знаходиться вдома і постійно потребує його допомоги.

Також обвинувачений погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством та відмовився від їхнього дослідження у суді. Відтак досліджувати їх суд не став. Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину, присудив 2 роки обмеження волі, звільнив від їхнього відбування, призначив рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Подати на нього апеляцію можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення