Здуло вітром: куди зник рекордний прапор з Замкової гори у Кременці


Днями у соцмережах з`явилося чимало повідомлень щодо рекордного прапора, який цього літа встановили на Замковій горі у Кременці. Сьогодні 35-метровий флагшток стоїть порожній, прапора на ньому немає. Кременчани роблять різні припущення: від політичних до комічних. Одні кажуть, що прапор спустили через приїзд представника УПЦ, інші жартують, що диверсію влаштував розлючений привид Бони Сфорци (одна з власниць Кременецької фортеці – авт.).


Що ж насправді сталося з державним символом, який навіть потрапив до рекордів України?
Трос, до якого кріпився прапор, тріснув і він упав. Якби проблема була лише в тому, щоб наново прикріпити прапор, – розповів міський голова Кременця Андрій Смаглюк. – Тепер потрібно замовляти нове кріплення, або ремонтувати це, замовляти кран. Трос протягуються через флагшток. 
У силу масивності та масштабів конструкції це не просте завдання. Організаторів ініціативи БО «Фонд Михайла та Мар‘яни Головко» уже повідомили. Тож наразі працюють над вирішенням проблеми, – каже голова громади. Нагадаємо, цьогоріч 23-го серпня на Замковій горі (Бона), у Кременці, встановили найвищий флагшток з Державним Прапором України. Висота рекордного флагштоку – 35 метрів, на найвищій точці від рівня моря 397 метрів (унікальне поєднання). Дане досягнення зафіксоване «Книгою рекордів України» (категорія «Розміри, вперше»). 
Організаторами ініціативи виступили БО «Фонд Михайла та Мар‘яни Головко», Тернопільська обласна рада та міська рада Кременця. Зафіксувала рекорд експертка «Книги рекордів України» Тетяна Розвадовська. Ініціаторів рекорду нагородили Дипломами Національного проєкту «Книги рекордів України».

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення