Сусідські війни: у Кременці люди готові судитися через дорогу


У новозбудованому кварталі Кременця уже впродовж кількох місяців вирують пристрасті. Мешканці двох сусідніх вулиць не можуть дійти згоди щодо дороги. Жителі вулиці Степана Бандери, повз будинки яких й лежить дорога, переконують, що вона розташована там незаконно. Сусіди із вулиці Галини Гордасевич стверджують, що й дорога й заїзд з траси цілком законні. Як усе є насправді, що про ситуацію кажуть у міській раді, з’ясовував журналіст “Терміново”.


Коли ми купували квартиру, дороги там не було. На її місці була лише стежка та росли чагарники, – каже Олена Шавловська, яка з родиною мешкає на вулиці Степана Бандери. – Ми не приховуємо, що не хочемо дороги біля наших будинків. Адже, виходячи з квартир, потрапляємо просто під колеса авто.
Автомобілі, що рухаються вулицею, не завжди легкові. Оскільки район новий і там триває активне будівництво, то часто їздять вантажівки з будматеріалами, великими бетонозмішувачами. Ми були не проти, аби дорогу використовували для проїду легкових авто наших сусідів, спецтранспорту (пожежна, швидка). Проте наші сусіди зробили тут проїзд, не радившись із нами, не врахувавши нашої думки, – каже Валентина Сивак. – Ми не приховуємо, що не зацікавлені у тому, аби ця дорога збереглася. Аби довести свою позицію, мешканці вулиці Бандери написали не один десяток звернень у різні інстанції. Серед них: у поліцію, ВАТ “Тернопільобленерго” та Кременецький РЕМ, міському голові Кременця, САД Тернопільщини. Усі копії цих документів кременчани надали редакції “Терміново”. Однієї з причин, чому згадана дорога недоречна у згаданому місці, називають розташування трансформаторної підстанції КТПП-27 ледве не посеред шляху. З цього приводу мешканцям надали наступне роз’яснення у ВАТ “Тернопільобленерго”:
“З метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов експлуатації КТПП-27 Кременецьким районом електричних мереж буде складений протокол про адміністративне порушення замовником спорудження дороги по вул. С. Бандери в м. Кременець, поблизу КТПП-27 в порушення вимог Правил охорони електричних мереж і поданий на розгляд адміністративній комісії Кременецької міської ради”. Надійшла й відповідь від САД Тернопільської області щодо виїзду з вулиці, який самостійно облаштували жителі вул. Галини Гордасевич. Там спільне комісійне обстеження провели працівники САД Тернопільщини спільно з патрульною поліцією. Дійшли висновку, що виїзд потрібно ліквідувати та відновити кювет з системою водовідведення. З таким рішенням абсолютно не згідні мешканці вулиці Галини Гордасевич. Ми власним коштом робили цю дорогу і виїзд на трасу М-19. Певну суму виділили у міській раді, а переважно це гроші жителів нашої вулиці, – каже голова вуличного комітету Галини Гордасевич Надія Стецюк. – Якщо дорогу на сусідній вулиці Бандери заблокувати, то у разі потреби пожежній, частина якої розташована навпроти, доведеться об’їжджати за кілька кілометрів. Це ж нелогічно. Також Надія Федорівна показує документ, у якому вимагають повернути заїзд, який демонтували та визначити межі по вулиці С. Бандери. Каже, що дорога по С. Бандери законна і спроектована ще у 2010 році. Цю інформацію підтверджують й у міській раді.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення