Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Кременці судили водія, який давав поліції 500 гривень


17000 грн штрафу присудили на Кременеччині водію, що спробував відкупитись від поліції за 500 грн. Чоловік запропонував гроші за нескладання на нього протоколу за п’яну їзду.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 26 жовтня. Як вбачається із обвинувального акту, близько 23.30 у поліцію надійшло повідомлення, що неподалік села Куликів авто «Део сенс» зупинилось на проїжджій частині, чим створює перешкоду для інших учасників руху.


По приїзді на місце поліція виявила вказаний автомобіль. Надалі, у ході спілкування, поліцейські побачили у водія виражені ознаки алкогольного сп’яніння. І вже у автівці поліції чоловік запропонував поліції 500 грн. Працівники поліції відмовились, склали протоколи за ч. 3 ст. 122, ч. 1 ст. 126 та ч. 1 ст. 130 КУпАП, повідомили слідчо-оперативну групу про пропозицію хабаря і т.д.

До суду справа надійшла уже з угодою про визнання винуватості між обвинуваченим та прокуратурою. 26 жовтня суд її і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК – пропозиції службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь – якої дії з використанням службового становища та присудив узгоджене покарання – 17 тис. грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, у справі про п’яну їзду суд став на сторону водія. Як вбачається із постанови Кременецького райсуду від 3 листопада, водій у суді вину не визнав. Сказав, що алкоголю не вживав і автомобілем не керував.

Мовляв, 14 вересня він стояв на узбіччі дороги, коли до нього підійшли правоохоронці і оскільки почувався погано, тому і не хотів проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Також попросив справу щодо нього закрити,  оскільки посадовою особою, яка складала протокол не здобуто беззаперечних доказів його винуватості і порушено порядок отримання доказів, не були присутні свідки.

Суд дослухався. Дослідивши матеріали справи, сказав, що не здобуто доказів його винуватості. Тому постановив закрити провадження у справі за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення