У Кременці наркоман-рецидивіст заради дози вкрав 4 каструлі

Погодьтеся, ще треба мати щастя, аби впродовж 6 років сім разів потрапляти на лаву підсудних! І все в одному суді – Кременецькому. Тож можна сказати, невиправний рецидивіст став свого роду завсідником. При цьому його злодійський «репертуар» різноманітністю не відрізнявся, адже молодик крав і грабував заради дози «ширки».


Характерно, що у січні поточного року служитель Феміди на місяць відправив злодія під домашній арешт за незаконне виготовлення та зберігання наркотиків (ч.1 т. 309 КК України). Однак рецидивіст даром часу не гаяв, а буквально за пару днів до судового засідання примудрився вчинити нові крадіжки в одному з житлових будинків у центрі Кременця.
Вночі металевим прутом він почергово позривав замки із трьох дверей підвалів. Поспішаючи, у темряві хапав і кидав до торби все, що можна здати на металобрухт або за безцінь продати на ринку. Відтак наркоман-рецидивіст розжився старою електроплиткою, неновими змішувачами води та чотирма великими баняками (каструля), в яких господині влітку варять варення чи компоти. Таким чином, спричинив потерпілим збитків на понад півтори тисячі гривень.

Утім продати викрадене злодій не встиг, оскільки на ранок до нього прийшла поліція.

Вкотре поставши у Кременці перед судом, невиправний злочинець просив не позбавляти його волі, оскільки він тяжко хворіє та потребує постійного лікування: у нього діагностовано хронічний гепатит С і ВІЛ-інфекція.

Однак злочин має бути покараним. Адже йдеться не про суму збитків, а сам факт крадіжки. Відтак суд урахував невідбуту судимість і за сукупністю злочинів (ч.4 ст. 70 КК України), шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначив невиліковному наркоманові покарання – півтора року обмеження волі. Оскільки рецидивіст уже пів року перебував під вартою і один день ув’язнення рахується за два, його було звільнено в залі суду.
Однак йому доведеться компенсувати державі 4 тис. 413 грн., витрачених на проведення товарознавчих експертиз.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення