Суне похолодання: вдень очікується дощ зі снігом

06 квітня погоду області визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над Скандинавією.


Область: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вранці та вдень часом дощ та мокрий сніг. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, вночі та вранці місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень  1 – 6º тепла.

Місто: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вранці та вдень часом дощ та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, вночі та вранці пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі  0 – 2º морозу, вдень  1 – 3º тепла.

Погода від Наталки Діденко

6-го квітня холодне повітря охопить західну частину України, вдень очікується +3+8 градусів, місцями 0+3 градуси. В Карпатах до 3-8 градусів морозу.

Похолодання призупиниться перед Київщиною та Вінниччиною (див. карту 1) - тому саме звідси поки що ще побуде тепліша погода, завтра на Сході, Півдні, більшості центральних областей протягом дня очікується +9+13 градусів.

Вітер накочуватиметься некомфортними поривами, на Заході та Півночі з північного заходу, на решті території України ще залишиться південних напрямків.

6-го квітня в західних областях України передбачається мокрий сніг (карта 2), у Карпатах можливий сильний сніг, в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях - періодично невеликий дощ.

На решті території України - без опадів, лише в Криму місцями пройде незначний дощ.

У Києві у вівторок ще побуде тепліша погода, протягом дня передбачається +10+13 градусів. Збільшиться хмарність, є ймовірність невеликого дощу із цієї хмарності, проте нічого серйозного.

На Благовіщення холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну стрибоне циклон.

Тому через цю сумнівну дружбу арктичного холоду та середземноморської вологи дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України.

Лівобережжя належатиме теплішій погоді, тому там очікуються переважно дощі.

Погода в Україні загалом передбачається 7-8 квітня складною.

У кінці тижня, ближче до вихідних, температура почне підвищуватися, сонечка побільшає.

 

Народний прогноз погоди

: 6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам'ять преподобного Захарії монаха. У народі цей день називався Похвали Богородиці: "На похвалу Богородиці і пташечка хвалиться першим яєчком". У давнину примітили: якщо ніч на Захарія тепла - весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні - пролежить ще тиждень.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення