У Кременці виборці визначаються у своїх симпатіях


Місцеві вибори 2020: що варто знати про нові правила
Дослідження електоральних настроїв мешканців Кременця було проведене «Тернопільською Експертною Групою» з 09 по 14 вересня 2020 року.

Інтерв’ю проведено на підставі випадкової вибірки номерів стаціонарних телефонних номерів.

Загальна вибіркова сукупність — 291 респондент

Похибка дослідження становить не більше 3,3%, для зручності сприйнятття результати заокруглено до цілих чисел.



При черговому проведені опитування “Тернопільською Експертною Групою” було скориговано список претендентів, виходячи з публічних заяв та власної інсайдерської інформації, щодо бажання тих чи інших осіб приймати участь у виборчих перегонах.
Резульатати попереднього соцілогічного дослідження можна переглянути за посиланням
Головною зміною у перегонах на посаду голови Кременецького ОТГ стала відмова діючого мера Олексія Ковальчука від балотування. Лідером мерських перегонів залишається директор місцевого краєзнавчого музею Андрій Левчук, який від попереднього дослідження покращив свої позиції – рівень його підтримки серед тих хто збирається брати участь у виборах та визначився зі своїм вибором становить 33,3%.
Спостерігається перетік голосів від виборців Ковальчука О. (категорія тих, що підтримують владу) до іншого представника влади – висуванця «Слуги народу» банкіра Остапчука І. Можна прогнозувати зниження його підтримки після чіткого асоціювання з командою Зе, адже рейтинг президентської команди суттєво підмочений бездіяльністю обраного по округу народного депутата Ігора Василіва.
У другому ешелоні електоральних симпатій розташувалися висуванці Свободи Смаглюк А. (11,3%) та Європейської Солідарності Маринюк О. (12.8%). Як ми і прогнозували їхні результати покращился у порівнянні з попередніми майже у двічі за рахунок переходу команди Ковальчука під партійні прапори Свободи та ЄСу.
Без шансів на участь у реальній боротьбі з а посаду голови ОТГ залишаються кандидати від проекту Коломойського «За майбутнє» Биндас А. (7,8%), представниця ОПЗЖ Мишаківська Л. (8,5%) та Станіславенко А. (Голос, 5,7%)
Характерною особливістю даного опитування є збільшення кількості тих, хто не визначився, а, отже не бачить серед претендентів «свого» кандидата. Таких 32% і саме за їх голоси розвернеться головна конкуренція.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення