У 200-літньому Кременецькому ботанічному саду вирубують дерева

Результат пошуку зображень за запитом вирубують дерева
Під час перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства 17 вересня на території Кременецького ботанічного саду, якому вже понад 200 років і який відноситься до одного із найстаріших ботанічних садів України, зафіксовано факт незаконної рубки дерев.
[ads-post]Територія Кременецького ботанічного саду, в тому числі лісові насадження, що знаходяться в межах його території – об’єкт природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Натурним оглядом встановлено, що у відділі 25 Кременецького ботанічного саду виявлено незаконну рубку 2 ясенів та 2 дерев породи граб та клен гостролистий, які пошкоджено до ступеня припинення росту під час валки ясенів. У виділі 39 вище вказаного ботанічного саду встановлено незакону рубку ще 7 дерев, з яких три ясені та чотири граби. На пнях зрубаних дерев відсутні клейма відводу та контролю. Розмір шкоди заподіяної території природно-заповідного фонду Кременецького ботанічного саду внаслідок незаконної рубки дерев становить 46 759 грн.

Матеріали справи направлено до Кременецького РВ УМВС у Тернопільській області для вжиття відповідних заходів реагуваня. Також, у цей день працівники екологічної інспекції в межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12015210120000623 від 08.09.2015р. за участю слідчого СВ Кременецького РВ УМВС України у Тернопільській області в присутності головного лісничого Кременецького районного лісогосподарського підприємства «Кремліс» та лісника обходу №8 КРЛП «Кремліс» прийнято участь в огляді місця події по вищевказаному кримінальному впровадженні.

Оглядом місця події встановлено, що у кварталі 30 відділ 30 КРЛП «Кремліс» проводиться санітарне вибіркове рубання 2014 року на площі 8,8 га. Ділянка включена в план проведення санітарно-оздоровчих заходів (згідно листка наземної сигналізації про появу шкідників лісу) у лісах КРЛП «Кремліс» на 2014 рік.

В рубку призначено 265 дерев породи сосна звичайна. Дефектна відомість призначених в рубку дерев та нумерація дерев відсутні. Працівниками екологічної інспекції під час натурного огляду встановлено, що на ділянці проведено валку приблизно 2/3 відведених дерев. На пнях зрізаних дерев та залишених на пні наявні клейма відводу, однак по пнях зрубаних дерев встановити доцільність відведення дерев в рубку неможливо. Окремі дерева , які підлягають санітарному вибірковому рубанню не включені в рубку , та зі слів представника КРЛП «Кремліс» набули такого стану в поточному році.

Кременецькому районному лісогосподарському підприємству «Кремліс» буде видано припис на усунення виявлених порушень в установленим законодавством порядку.

За інформацією Державної екологічної інспекції в Тернопільській області

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення