Бабуся з Кременеччини накопала майже 240 кг чужої картоплі на «кримінал» і вирок

Чортківський районний суд Тернопільської області виніс вирок літній кременчанці, яку обвинуватили в крадіжці. Пенсіонерка посеред білого дня викопала та вивезла з поля фірми 239 кг картоплі сорту «Євростар». Жінці призначили покарання у виді 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що еквівалентно 510 гривням в дохід держави.[ads-post]А викопану картоплю, яку передано на зберігання ТОВ «Мрія Фармінг Тернопіль», - залишили власнику.

-       2 жовтня 2019 року близько 12 години обвинувачена, діючи умисно, з метою викрадення чужого майна, таємно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, здійснила збір картоплі сорту «Євростар», шляхом збирання та викопування із землі, яку в подальшому викрала, загальною масою 239 кілограмів, вартістю 8 гривень за кілограм, - йдеться у вироку. - Спричинивши ТОВ «Мрія Фармінг Тернопіль» матеріальну шкоду на загальну суму 1912 гривень.

Жінка в судовому засіданні щиро розкаялася у скоєному, просила її суворо не карати.

-       При встановлених обставинах, оцінюючи зібрані докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченої у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю, - йдеться у вироку суду, - і зібраних доказів достатньо для визнання її винною.

Призначаючи покарання обвинуваченій, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винної та обставину, що пом`якшує покарання. Серед таких – щире розкаяння, сприяння органам слідства та суду у розкритті злочину, позитивна характеристика за місцем проживання, те, що на обліку в нарколога та психіатра не перебуває, вперше притягається до кримінальної відповідальності. Обставини, які б обтяжували покарання, судом не встановлені.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення