За 3,5 тисяч доларів хабара сільський голова з Кременеччини заплатить 17 тисяч гривень штрафу


17 тисяч штрафу присудили голові Горинської сільради, що на Кременеччині, якого торік спіймали  на хабарі.
Очільник села – Василь Бойко за 3,5 тис. доларів “посприяв” отриманню 1,2 га сільської землі жителем області.[ads-post]Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 23 вересня. Як випливає із матеріалів справи, голова сільради, знаючи про намір чоловіка отримати землю для розведення малини, вимагав та отримав від нього кошти за сприяння у підготовці та видачі рішення сільради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її у власність.
 Питання про виділення землі виносили на сесію 22 листопада 2018 р. Тоді голова сільради повідомив депутатам сільської ради про необхідність передання у власність земельної ділянки чоловіку. Мовляв, господарська діяльність, проведення якої заплановано на вказаній земельній ділянці, позитивно вплине на соціально-економічний розвиток села та рівень життя його мешканців. Того ж дня депутати проголосували, а уже 23 листопада очільник села отримав “подяку”.
Затримали його правоохоронці відразу після отримання хабара у нього вдома та вилучили отримані кошти. Підозру про вчинення злочину йому оголошували за ч.3 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. До суду справа пішла за ч.2 ст. 369-2 КК “Зловживання впливом”. Надалі, у серпні 2019 року, фігурант справи пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. А 23 серпня суд її затвердив. Зокрема, визнав обвинуваченого винуватим за ч.2 ст. 369-2 КК та призначив узгоджене в угоді покарання – 17 тис. штрафу. Наразі вирок законної сили не набрав.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення