Втопилися на Київщині… У Почаєві поховали отця Богдана Сушанського та його доньку Анісію

Минулого тижня мешканці Почаєва та духовенство оплакували та молилися за протоієрея Богдана Сушанського і його 4-річну доньку Анісію. Відспівував душі покійних митрополит Тернопільський і Кременецький РПЦ в Україні (колишня УПЦ (МП) Сергій. Упродовж десяти років отець Богдан служив при владиці Сергію — був його особистим водієм.
24 червня священник з донькою трагічно загинули на Київщині. Рятуючи дівчинку від утоплення, батько теж не зміг вибратися з води… Отець Богдан був вікарієм Білоцерківської єпархії та настоятелем Свято-Миколаївського храму с. Яблунівка Білоцерківського благочиння на Київщині. Там і мешкав зі своєю багатодітною родиною більше двох років. Трагедія увірвалася великим смутком у їхній дім… Згорьована матінка Марія залишилася нині з шістьма дітьми, один з яких нездужає… Вочевидь, сім’я переїде жити до Почаєва. Як повідомили у прес-службі Нацполіції, того червневого дня священник разом із дружиною та двома дітьми приїхали автомобілем до затопленого кар’єру в селі Щербаки Білоцерківського району, щоб забрати старшого сина додому. Хлопець відпочивав там із друзями.

Поховали протоієрея Богдана в Почаєві, оскільки там мешкає мати матінки Марії пані  Надія. Розповідають, що кілька років тому родина придбала навпроти Свято-Успенської Почаївської лаври будинок і часто навідувалася туди. Діти залишалися на канікули в бабусі. Отець Богдан привозив до Почаєва прочан, мав повагу серед місцевого духовенства та мирян.
Протоієрей Богдан Сушанський народився 7 грудня 1960 р. у селі Заболотці Бродівського р-ну Львівської області. З 1968 до 1978-го навчався у Заболотцівській середній школі, 19781981 — у Львівському електротехнікумі зв’язку. 1981-1983 — служба у лавах радянської армії. Працював автослюсарем. З 1991 до 2001 ніс послуг при керуючому Тернопільською єпархією. У 2001 році одружився з Тивоняк Марією Іванівною.
11 серпня 2002 року єпископом Білоцерківським і Богуславським Серафимом (Залізницьким) висвячений у сан диякона, 14 серпня — у сан пресвітера. 16 серпня 2002 р. призначений настоятелем Свято-Троїцького храму в с. Городище Пустоварівське Володарського благочиння на Київщині. Із 3 січня 2017 року  був настоятелем Свято-Миколаївського храму в с. Яблунівка Білоцерківського благочиння.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення