Кременецька міська рада про монетизацію субсидій

З 1 січня 2019 року внесено зміни у сплаті комунальних платежів отримувачам субсидій.
Вони передбачають виплату житлових субсидій у грошовій формі за людину. Ті ж, хто отримував субсидію до 31 грудня 2018 року, отримуватимуть її у готівковій формі. А зекономлені кошти витрачатимуть на власні потреби. Що ж стосується готівкової форми субсидії, то вже в березні домогосподарства, яким субсидія була нарахована до 31 грудня 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних послуг за лютий 2019 року.
Одержувачам субсидій не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги, а необхідно самостійно сплачувати вартість фактично спожитої послуги, використовуючи кошти субсидій отримані готівкою. Особам, які одержують пенсії, виплата готівки буде здійснюватися Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України. Кошти одержувачі пенсій отримають або на власну картку, або їх доставлять на пошту. Особам, які не одержують пенсії, Мінсоцполітики через Ощадбанк перерахує кошти через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або ж зарахує на поточні рахунки, відкриті в Ощадбанку. Субсидія у грошовій формі призначається усім домогосподарствам, що звернулись за її отриманням з 1 січня 2019 року. 
Цей механізм передбачає, що субсидії у грошовій формі за людину оплачує безпосередньо надавачам житлово-комунальних послуг Ощадбанк.
Управління соціального захисту населення Кременецької міської ради

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення